Frýdlant: Zastupitelé ve středu znovu jednali o nové nájemní smlouvě s nemocnicí

25.02.2016 13:01

První posun v projednávání nové nájemní smlouvy mezi Městem Frýdlant a Nemocnicí Frýdlant s.r.o. přineslo středeční zasedání zastupitelstva města.

Frýdlant: Zastupitelé ve středu znovu jednali o nové nájemní smlouvě s nemocnicí
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Zastupitelé schválili podstatnou část memoranda, vypracovaného speciálně ustanovenou komisí, týkající se ambulantní, lůžkové a ošetřovatelské péče, kterou se nemocnice zavazuje v příštích letech poskytovat. Další náročná jednání mají obě strany ale ještě před sebou. Palčivou otázkou bude v příštích dnech a týdnech zejména jednání o podmínkách a zajištění financování rozšířené lékařské pohotovostní služby po běžné pracovní době.

„Zastupitelé se na náročném jednání shodli na tom, že v memorandu přijímají návrh nemocnice týkající se rozsahu ambulantní, lůžkové a ošetřovatelské péče, kterou je zdravotnické zařízení schopno pro příští roky garantovat. Konkrétně se jedná u ambulantní péče o chirurgickou ambulanci s kýlní a cévní poradnou, pracoviště endoskopie a kolonoskopie a pracoviště ultrazvuku. Potom jde o gynekologickou ambulanci se sonografií, interní ambulanci s neurologickou ambulancí, a kardiologickou, diabetologickou a alergologickou poradnou. Zavazují se také dále poskytovat fyzioterapii a rehabilitaci – tedy komplexní rehabilitaci pro dospělé, rehabilitaci pro děti, fyzikální terapii a elektroléčbu s vodoléčbou,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Nemocnice se u ambulantní péče zavazuje i nadále provozovat ambulanci předoperačních vyšetření, ambulance zajišťované externími subjekty (ortopedickou a ORL) a služby zajišťované jako součást vyšetření, léčby a operačních zákroků. A nadále provozovat i lékárnu pro veřejnost.

U lůžkové péče je Nemocnice Frýdlant s.r.o. připravena poskytovat na chirurgickém oddělení operace kýl, střevní operace, operace žaludku, žlučníku, hemoroidů, břišní stěny, cévní chirurgii, chirurgii ruky a prsní chirurgii a ošetřovat drobné úrazy a jednoduché zlomeniny. Specifikuje i přesně gynekologické výkony v rámci gynekologického oddělení.

Péči také jasně definuje u ošetřovatelské péče a to jak na pracovišti dlouhodobé ošetřovatelské péče, tak na pracovišti dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče a pobytové sociální služby.

„Takto navrhnutý rozsah péče, kterou je nemocnice připravena garantovat, zastupitelé schválili. Co ale z memoranda vyčlenili a nechali otevřené, je provoz všeobecné akutní pohotovostní amulance, která by dle návrhu nemocnice fungovala v režimu rozšířené lékařské pohotovostní služby (RLPS). Byla by nástupkyní dosud fungující akutní interní ambulance, která má však v této podobě skončit posledního března. Návrh hovoří o tom, že tato péče by byla veřejnosti poskytována v době mimo pracovní dobu nemocnice, ale s podmínkou finanční kompenzace za její provoz,“ uvedl starosta s tím, že právě s úhradou provozu mají zastupitelé největší problém. Není totiž jasné, jak by byla částka financována. „Budeme o tomto bodu jednat v následujících dnech především se členy Mikroregionu Frýdlantsko a představiteli Libereckého kraje. Protože na případném financování se nemůže podílet pouze Frýdlant. Společně si musíme říct, jestli je pro nás nabídka nemocnice v tomto směru přijatelná nebo ne,“ podotýká Dan Ramzer.

Město Frýdlant bude o nájemní smlouvě s nemocnicí dál jednat. Závěry jednání se bude zastupitelstvo města zabývat nejpozději koncem dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…