Frýdlant pořádá zájezd na přednášku do polské Lubaně

06.11.2017 19:07

Zájezd od polského města Lubaň pořádá 9. listopadu 2017 Město Frýdlant. Hlavním cílem cesty je přednáška v Městském muzeu v Lubani o zajímavém historickém fenoménu, kterým bylo pohřbívání plodových lůžek do speciálních rituálních nádob. Hovořit se bude i o restaurování těchto vzácných hliněných schránek. Zájemci o historii se pak kromě toho mohou těšit i na komentovanou prohlídku Lubaně.

Frýdlant pořádá zájezd na přednášku do polské Lubaně
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Zájezd na přednášku do Lubaně je součástí projektu „Unikátní prezentace kulturní a historické paměti ve Frýdlantu“. Díky němu bude do konce roku stávající expozice v Městském muzeu Špitálek doplněna o nové moderní technologie.

Odjezd do Polska je ve čtvrtek 9. listopadu v 15.00 hodin z parkoviště u pošty, zájemce odveze do Lubaně autobus. "Akce je pro všechny zdarma, je ale nutné, aby se zájemci přihlásili předem a to v Turistickém informačním centru ve Frýdlantu," říká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová. Po příjezdu do města přijde na řadu komentovaná prohlídka Lubaně, v 18.00 hodin pak startuje přednáška. Předpokládaný návrat do Frýdlantu je kolem 21.00 hodin.

Nepůjde přitom o jedinou přednášku, která v rámci česko-polského projektu proběhne. Už na začátku příštího roku bude ve Frýdlantu uspořádána další, která bude prezentovat výsledky archeologického průzkumu v městském muzeu Špitálek. Na tu budou kromě široké veřejnosti z České republiky zváni i zájemci z partnerského města Lubaň. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…