Graffiti bude prezentovat Jihlavu jako město, které spojuje

09.02.2018 7:39

Zeď u parkoviště v Bezručově ulici bude zpracovaná podle návrhu Jakuba Menšíka.

Graffiti bude prezentovat Jihlavu jako město, které spojuje
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavská radnice loni vypsala výzvu na umělecké zpracování plochy velké zdi u parkoviště v Bezručově ulici. Na radnici dorazily čtyři návrhy, ze kterých komise vybrala námět Jakuba Menšíka. Ten navrhuje Jihlavu zobrazit jako místo, které spojuje východ se západem, Čechy s Moravou i Prahu s Brnem.

„Dílo jako celek symbolizuje harmonii a rovnováhu ve všech oblastech života, kterou Jihlava poskytuje,“ uvedl osmatřicetiletý Jakub Menšík, který má s malbou na zdi již dvacetileté zkušenosti. Jeho práci lze vidět na soukromých domech po Jihlavě i na volně dostupných plochách pro graffiti.

S nápadem využít nově opravenou plochu pro velké grafické dílo přišli zástupci firmy Stavotop Jihlava, s.r.o., která vlastní nemovitosti v přímém sousedství s parkovištěm. Nabídku radnice přivítala. „Město uhradí náklady spojené s pořízením zejména podkladových vrstev, barev a materiálu do výše třiceti tisíc korun,“ dodal primátor Rudolf Chloupek. Plocha v rozloze 130 metrů čtverečních se barvami rozzáří podle klimatických podmínek během nadcházejících jarních měsíců.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …