Havířov: Chodník podél ulice Marie Pujmanové má novou dlažbu, přechod u školy je nasvícen

24.11.2015 16:30

Rekonstrukce oboustranného dva metry širokého chodníku na ulici Marie Pujmanové od křižovatky s ulicí Jarošova po autobusovou točnu na Lidické na Šumbarku skončila. Nasvětlený je také přechod pro chodce v sousedství zdejší základní školy, město nechalo rozšířit sedm kontejnerových stání, kam se teď vejdou i nádoby na separovaný odpad, a zrekonstruovat pět nástupišť u autobusových zastávek.

Havířov: Chodník podél ulice Marie Pujmanové má novou dlažbu, přechod u školy je nasvícen
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Úpravou výšky nástupní hrany jsou nástupiště bezbariérová. Původně asfaltový chodník má nově zámkovou dlažbu podobně jako osm přístupových chodníčků k obytným domům z jeho pravé strany a dva zleva. Součástí díla byla i rekonstrukce kabelového vedení veřejného osvětlení včetně stožárů a svítidel přibližně na 750 metrech. Stavba je součástí projektu regenerace sídliště na Šumbarku, jehož pátou etapu zahájila. Cena díla je 11 milionů korun, revitalizovaná plocha je 4,4 čtvereční kilometry.

Na rekonstrukci panelového sídliště čerpá Havířov dotace z Integrovaného operačního programu už od roku 2010. V průběhu pěti let je na jednom z nejmladších sídlišť města zrevitalizovaná plocha 56 čtverečních kilometrů. Jsou upraveny ulice i chodníky s ohledem na bezpečnost pěších i cyklistů, vznikala nová parkovací stání i parkoviště, zvětšilo a opravilo se tady dětské hřiště, sídliště je osázeno novou zelení. Nedílnou součástí byly přeložky vodovodů, kanalizace, plynovodu, doplnění dešťové kanalizace, nové veřejné osvětlení. Celkem již regenerace panelového sídliště Šumbark stála přes 176 milionů korun, z toho dotace je 135,6 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…