Havířov: Hala Fénix je zkolaudována, již brzy nabídne prostory pro sport i kulturu

18.09.2022 17:02 | Tisková zpráva

Jednou z fází rekonstrukce železničního nádraží v Havířově bylo i zachování vzhledu impozantní výpravní budovy. Uvnitř se ale udály velké změny a nyní hala nabízí ideální podmínky pro mnoho oblíbených sportovních aktivit.

Havířov: Hala Fénix je zkolaudována, již brzy nabídne prostory pro sport i kulturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hala nádraží v Havířově

Je libo zahrát si volejbal, badminton, basketbal, bowling nebo si vylézt na horolezeckou stěnu? Hala Fénix je po kolaudaci a návštěvníkům bude již brzy plně k dispozici. Rekonstrukce interiéru vyšla na necelých 60 milionů korun.

Jednou z největších investic roku 2022 byla rekonstrukce interiéru výpravní budovy železničního nádraží v Havířově. Nový mobilní prostor byl vybaven nejmodernějším technickým zázemím pro provozování sportovně-společenského centra. Kromě kolektivních sportů, které potřebují velká hřiště, je zajímavým prvkem boulderingová plocha, což je vlastně lezecká stěna s trochu jinými parametry.

V horních prostorách se nacházejí menší sály pro komornější sporty, jako například balet, tanec nebo gymnastiku. Kromě sportovních aktivit je díky reprezentačnímu charakteru budovy možno halu zároveň využít k pořádání společenských událostí, jako jsou koncerty, divadelní představení, přednášky, výstavy, projekce nebo galavečery.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

„Pevně věřím, že naše hala Fénix, jejíž název vzešel ze soutěže havířovských školáků, se jako sportovně-společenské centrum stane novou dominantou Havířova. Jsem rád, že můžu být u její slavnostní kolaudace, jelikož mojí prioritou ve funkci primátora města Havířova bylo dotáhnout rekonstrukci nádraží včetně přednádražního prostoru a celu tuto lokalitu pozvednout na úplně jinou úroveň. I když to vypadalo, že okolnosti nám nepřejí, všechno se podařilo v termínu a bez velkých problémů. Před námi je další volební období a další nové výzvy. Rozpočet města máme plně pod kontrolou, omezili jsme zbytečné výdaje a investovali do toho, co občany trápí a co jim zlepší život. Někdo může namítnout, že je krize a měli bychom šetřit, ale já si myslím, že právě v krizových dobách musí město investovat do své infrastruktury, tedy do budoucnosti,“ prohlásil při slavnostní kolaudaci haly Fénix primátor Havířova Josef Bělica.

Nyní je v plánu poslední fáze rekonstrukce havířovského nádraží, modernizace přístupů na peróny a kolejiště. Stávající nástupiště budou plně bezbariérová, získají také nové zastřešení, informační a orientační systém a mobiliář. Dále dojde k rekonstrukci podchodu a jeho propojení s nástupišti novými výtahy. Přístupnost nádraží se zlepší i díky prodloužení podchodu na druhou stranu kolejiště směrem k městské části Šumbark.

V rámci prací proběhne také kompletní obnova kolejiště stanice a přilehlého úseku k zastávce Havířov střed, instaluje se nové sdělovací a zabezpečovací zařízení, dojde k opravě trakčního vedení a mostních objektů. Opravy by měly začít během příštího roku a postará se o ně Správa železnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…