Havířov: Hřiště v areálu ZŠ 1. máje má nový trávník, běžecký ovál i doskočiště

15.11.2020 17:02

Práce na rekonstrukci školního hřiště v areálu základní školy 1. máje v Havířově-Městě začaly v srpnu roku 2020, a na začátku listopadu téhož roku už je hotovo. Milovníkům pohybu bude sloužit nový povrch fotbalového hřiště či běžecké dráhy a k dispozici bude i nová odpočinková zóna. Rozsáhlá rekonstrukce si vyžádala investice něco málo přes 7 milionů korun.

Havířov: Hřiště v areálu ZŠ 1. máje má nový trávník, běžecký ovál i doskočiště
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„K opravě hřiště jsme přistoupili z důvodu, že předchozí stav byl jak pro žáky, tak pro veřejnost nepoužitelný. Byla škoda, že tak velké hřiště nemohlo být plně využíváno ke svému účelu. Proto jsme začali jednotlivá sportoviště postupně rekonstruovat tak, aby beze zbytku sloužila žákům v hodině tělocviku a všem Havířovanům k volnočasovým sportovním aktivitám“, vysvětluje důvod rekonstrukce náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec a dodává: „Myslím, že se rekonstrukce moc podařila a tak se mají všichni milovníci sportu na co těšit.“

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Toho, co bylo nutno vylepšit, nebylo málo. Hřiště fotbalové má nový umělý travní koberec a branky pro malou kopanou s kovovými zábranami, doplněnými odnímatelnou sítí. Na běžeckou dráhu byl instalován elastický dvouvrstvý vodopropustný sportovní povrch. Součástí běžecké dráhy je doskočiště, které bylo rekonstruováno kompletně. Namontováno bylo nové odrazové prkno a kolem doskočiště byly osazeny speciální obrubníky s pryží. Proběhla též výměna sportovního mobiliáře a odvodnění celého hřiště. Novinkou je zřízení odpočinkové plochy.

Školní hřiště v areálu základní školy 1. máje je připraveno sloužit pro potřeby školy i veřejnosti. Školní hřiště v areálu základní školy 1. máje se skládá ze dvou samostatných částí. Jednou částí je kurt, který slouží k míčovým hrám a má umělý, dobře udržovaný povrch. Druhou část tvoří fotbalové hřiště kolem kterého je oválná běžecká dráha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …