Havířov: Konzultant pomůže nájemníkům řešit závazky

24.01.2012 6:34

Jedno z pravidelných jednání města s vlastníky bytového fondu v Litvínově společnosti CPI byty, a. s., proběhlo 13. ledna.

Havířov: Konzultant pomůže nájemníkům řešit závazky
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Tématem jednání byla tradičně problematika sídliště Janov, kde se vyprazdňují byty, zapečeťují se domy, což se stává terčem vandalů a mimo jiné to naší městské policii přidělává práci. V zapečetěných objektech hrozí rabování, likvidace kovů a následné havárie, nutná je i deratizace, aby zde nedocházelo k šíření hlodavců. Dále jsme se bavili o prostupném bydlení, hotelových domech v centru města a hlavně o případných investicích společnosti do jejich objektů na území Litvínova,“ říká k setkání starosta.

„Investice jsou závislé na zájmu o bydlení, musí být ekonomicky výhodné. V sídlišti Janov je ale velká koncentrace dlužníků, o byty není zájem a lidé odcházejí. Sídliště tak žádná speciální strategie nečeká. Revitalizace v nadcházejícím období není plánována. Společnost má sice zpracovaný investiční plán, ale zahrnuje jen konkrétní vchody, které se budou letos opravovat. Nezahrnuje bourání objektů, na to nejsou letos vyčleněny finanční prostředky. CPI loni již zahájila výměnu  oken a letos v tom bude pokračovat, ve vybraných vchodech se začne s opravou vstupních portálů, výtahů a vymaluje se zde,“ reaguje na dotazy představitelů města Daniel Bacík.

„Nájemníci se vystěhovávají také kvůli vysokému nájemnému, které je oproti SBD Krušnohor o cca 2 000 tis. Kč vyšší, přitom komfort bydlení tomu neodpovídá, nebyly vyměněny stupačky, vany, kuchyňská linka, je shnilé zábradlí,“ říká Martina Vattermannová z Osadního výboru pro Janov.

 Zástupci města si pochválili spolupráci v systému prostupného bydlení, ve kterém CPI bude nadále pokračovat. Ředitel společnosti také přislíbil, že CPI vyčlenilo referenta pro vztahy s nájemníky. Jedná se o konzultanta, který jim pomůže hledat cestu, jak dostát svým závazkům vůči společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …