Havířov: Magistrát letos v rámci projektu spolku Trianon podpořil spolek ADAM

28.12.2017 13:04

Spolek Trianon z Českého Těšína už řadu let pomáhá lidem se zdravotním postižením. Jeden z projektů finančně podporuje také město Havířov. Zde na půdě magistrátu zástupci Trianonu společně s primátorkou města předali předsedkyni spolku ADAM dárky pro děti s autismem.

Havířov: Magistrát letos v rámci projektu spolku Trianon podpořil spolek ADAM
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Spolek Trianon pravidelně pořádá mezinárodní konferenci Bez bariér, bez hranic. "V letošním roce jsme obdrželi, jako již tradičně, od statutárního města Havířov finanční dotaci na organizaci 15. ročníku této konference. Každoročním výstupem konference je i obdarování hendikepovaných dětí ve městech, která na konferenci přispěla. Vybrali jsme k obdarování spolek ADAM - autistické děti a my a zakoupili jsme jim pomůcky k výuce a rehabilitaci jeho uživatelů," objasňuje Viliam Šuňal, předseda spolku Trianon.

"Dárky přišly v nejlepší možnou chvíli. Kolegyně, které pracují s dětmi, mě prosily, zda bychom dětem nemohli nějaké další pomůcky pořídit. Za dárky moc děkujeme," řekla Marie Gerdová, předsedkyně spolku ADAM.

Společně s pomůckami předala primátorka a zástupci Trianonu předsedkyni ADAMA také šek v hodnotě 1000 korun. Z rukou primátorky pak Marie Gerdová navíc obdržela ještě poukázku na nákup v Globusu v hodnotě 3 000 korun. "Jsem ráda, že se Trianon rozhodl letos podpořit spolek ADAM. Pomůcky, které děti jako dárek takto získaly, jim nejen udělají radost, ale budou navíc přínosem v jejich vzdělávání,"  uvedla havířovská primátorka Jana Feberová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…