Havířov: Město dokončilo modernizaci podjezdu pod železniční tratí

26.12.2017 7:31

Modernizace podjezdu u vlakového nádraží byla v úterý 19. prosince oficiálně dokončena. Město opravilo úsek od malého kruhového objezdu před podjezdem až po kruhový objezd u prodejny Lidl včetně podjezdu pod železniční tratí. Nyní chybí již jen drobné dokončovací práce, které pro nepřízeň počasí proběhnou na jaře příštího roku.

Havířov: Město dokončilo modernizaci podjezdu pod železniční tratí
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Během rekonstrukce nechalo město kompletně upravit povrch stěn podjezdu pod tratí a namontovat protihlukové obklady. Podjezd nyní osvětluje nové LED osvětlení a bezpečnost hlídají dvě kamery napojené na havířovskou policii.

Od vlakového nádraží až k prodejně Lidl vede podjezdem nový spojovací vyvýšený chodník a cyklostezka. Chodník je navíc od silnice oddělen plnostěnným zábradlím a komunikace je směrem od Šumbarku na Havířov zúžena na jeden jízdní pruh.

Chodci a cyklisti se tak mohou v podjezdu pohybovat bezpečněji. Právě díky tomu může město větší část rekonstrukce ulice U Nádraží financovat z evropské dotace. „Dotace pokryje 90 procent z uznatelných nákladů. Modernizace stála více než 14 milionů korun,“ uvedl hospodářský náměstek primátorky Karel Šlachta. „V průběhu stavby došlo k úspoře finančních prostředků ve výši téměř 1 milionu korun, za což jsem velmi rád,“ doplnil.

Opravena byla také dešťová kanalizace, jejíž poruchy byly příčinou častého zaplavování podjezdu během přívalových dešťů.

V rámci modernizace nechalo město v uvedeném úseku také opravit asfaltový povrch komunikace U Nádraží, obnovit vodorovné dopravní značení a instalovat nová plastová svodidla na přejížděcí pruhy mezi oběma jízdními směry. Drobné finální úpravy podjezdu proběhnou ještě na jaře příštího roku. „Některé dokončovací práce už jsme nemohli kvůli nízkým teplotám udělat letos. Provedeme ještě jemné terénní úpravy, okolí necháme oset trávou a na komunikaci bude nastříkáno vodorovné dopravní značení,“objasnil náměstek Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…