Havířov: Město slavnostně ocenilo 71 bezpříspěvkových dárců krve

15.03.2022 16:43 | Tisková zpráva

Vedení města Havířova každoročně děkuje na slavnostním ocenění dárcům krve za jejich vysoce humánní čin. Za uplynulý rok si ocenění vysloužilo celkem 71 bezpříspěvkových dárců. Slavnostní večer proběhl v havířovském Kině Centrum, přičemž z pandemických důvodů byl původní termín setkání přeložen ze 7. února na 14. března 2022.

Havířov: Město slavnostně ocenilo 71 bezpříspěvkových dárců krve
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Mezi oceněnými bylo i 7 vícepříspěvkových dárců, kteří absolvovali více než 300 odběrů. Zlatou Jánského plaketu za 40 odběrů dostalo 24 dárců, Zlatý kříž 3. třídy za 80 odběrů 11 dárců, Zlatý kříž 2. třídy za 120 odběrů získalo 11 dárců, Zlatý kříž 1. třídy za 160 odběrů obdrželo 11 dárců, Plaketu ČČK Dar krve - dar života za 250 odběrů si odneslo 7 dárců.

„Vedení města Havířova každoročně děkuje na slavnostním ocenění dárcům krve za jejich vysoce humánní čin. Ochotou darovat krev vyjadřují svůj hluboce lidský postoj ke svým spoluobčanům, a za to jim patří dík celé naší společnosti. Děkuji také dárcům budoucím, kteří vyslyší prosby zdravotníků o kritickém nedostatku krve v nemocnicích nejen v našem regionu,“ naléhala na nové dárce náměstkyně pro sociální oblast Stanislava Gorecká.

Také letos byly oceněným předány poukazy na celoroční bezplatnou přepravu v systému městské hromadné dopravy ČSAD Havířov a permanentky v hodnotě 1 000 Kč na aktivity, akce či služby poskytované příspěvkovými organizacemi města.

K permanentkách dárců krve z let 2019 a 2020 připomíná důležitou informaci referentka oddělení dotací a volnočasových aktivit odboru školství a kultury Lucie Gorecká: „Všem, kteří doposud neprovedli směnu obdrženého poukazu za permanentku s možností výběru druhu aktivit či služeb z oblasti kultury a sportu, připomínán, aby tak v případě zájmu o nabízené aktivity a služby učinili do 10. června 2022. Bližší informace ráda podám na telefonním čísle 596 803 135, nebo mi pošlete e-mail na gorecka.lucie@havirov-city.cz.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…