Havířov: Na radnici jednali o rekonstrukci vlakového nádraží a přednádražního prostoru

31.05.2017 19:51

Minulý čtvrtak proběhlo jednání mezi vedením města Havířov a Správou železniční dopravní cesty. Cílem setkání bylo nastavení spolupráce při koordinaci rekonstrukce přednádraží a opravy budovy vlakového nádraží v Havířově.

Havířov: Na radnici jednali o rekonstrukci vlakového nádraží a přednádražního prostoru
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Otevření této debaty je zásadní krok k tomu, abychom došli ke společnému řešení a celý proces přípravných prací na rekonstrukci vlakového nádraží tak urychlili. Nastavili jsme základní parametry a časový harmonogram spolupráce, kterého bychom se chtěli držet. Budeme koordinovat naše přípravné práce opravy přednádraží a projektovou dokumentaci SŽDC na rekonstrukci nádraží," uvedl náměstek primátorky pro ekonomiku a správu majetku Josef Bělica.

Město Havířov na příští rok plánuje opravu přednádražního prostoru za zhruba 50 milionů korun. Oprava samotné budovy nádraží je v kompetenci SŽDC, která se chce s městem domluvit, jak by mohla být budova využívána. "Máme například představu o zřízení služebny městské policie přímo v budově nádraží. Krom zázemí pro cestující tyto prostory skýtají možnosti například pro kulturně společenské či sportovní vyžití," uvedl náměstek primátorky Bělica.

"Oceňujeme to, že máme možnost otevřít debatu s vedením SŽDC ještě v této předprojektové fázi a částečně tak ovlivnit rekonstrukci tělesa nádražní budovy a přizpůsobit se tak potřebám budoucích investorů a jiným aktivitám, které se tam budou realizovat. V rámci města chceme otevřít diskuzi jak s příspěvkovými organizacemi, tak s odbornou i neodbornou veřejností o vhodném využití tohoto prostoru," doplnil Bělica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…