Havířov: Občané, kteří si požádali o kompostér, musejí přijít na úřad uzavřít smlouvu

13.08.2018 14:39

Přijít na úřad musejí všichni občané Havířova, kteří v minulosti vyplnili písemnou žádost o kompostér. V době od 20. srpna do 20. září 2018 s nimi budou úředníci odboru komunálních služeb vyplňovat smlouvy o výpůjčce a následném darování.

Havířov: Občané, kteří si požádali o kompostér, musejí přijít na úřad uzavřít smlouvu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Žádáme všechny, kdo si v minulosti písemně o kompostér požádali, aby se ve stanoveném termínu dostavili do budovy havířovského magistrátu do kanceláří ve 4. patře k vyplnění a podpisu smlouvy. Je to velmi důležité, protože bez podepsané smlouvy si lidé nebudou moci kompostér odebrat,“ říká vedoucí oddělení odpadového hospodářství havířovské radnice Eva Wojnarová.

Úředníci odboru komunálních služeb budou se žadateli smlouvy uzavírat ve stanovém termínu každé pondělí a středu vždy od 8.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 16.00 hodin, každý čtvrtek pak od 8.00 do 12.00 hodin. „Zdvořile žádáme o striktní dodržování příchodu na úřad ve stanovených úředních dnech a stanovených hodinách. Kanceláře, ve kterých se budou smlouvy uzavírat, budou přesně označeny,“ uvedla Wojnarová. Žadatelé o kompostér si s sebou musejí přinést občanský průkaz a musejí znát číslo parcely, na které bude kompostér umístěn. „Do smlouvy požadujeme vyplnit také název katastrálního území, na kterém se parcela nachází,“ doplnila Wojnarová. Vzhledem k tomu, že se jedná přibližně o 1400 žadatelů, kteří smlouvu musejí uzavřít v průběhu necelých 5 týdnů, měli by si příchozí na úřad vyhradit pro tento účel dostatek času.

Přidělení kompostéru nijak nesouvisí s nádobami na biologicky rozložitelný odpad u rodinných domů. Ty všem uživatelům zůstanou nadále.

Kompostéry pro občany Havířova a kontejnery na textil statutární město Havířov pořizuje z dotace projektu spolufinancovaného Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí. Město pořizuje 1400 kompostérů a 15 kontejnerů na textil. Cílem projektu je vybudování systému pro předcházení vzniku biologicky rozložitelného a textilního odpadu na území města. Z dotace je hrazeno 85 procent nákladů, město Havířov hradí zbývajících 15 procent. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.