Havířov: Primátorka přijala oceněné sestřičky

16.11.2017 12:17

V anketě o Moravskoslezská sestra 2017 byly oceněny tři zdravotní sestry z havířovské nemocnice. Oceněná Helena Nytrová v kategorii sestra u lůžka, Jana Kanioková v kategorii porodní asistentka a Anna Němcová, která získala cenu za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči, v úterý 14. listopadu v doprovodu ředitele havířovské nemocnice Jiřího Matěje navštívily primátorku města.

Havířov: Primátorka přijala oceněné sestřičky
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Práce zdravotních sester havířovské nemocnice je na velmi vysoké úrovní, což dokazuje to, že ocenění nezískaly sestřičky z Havířova poprvé. Jsem velmi hrdá na to, že z pěti kategorií, ve kterých byla ocenění vyhlašována, získaly cenu tři naše sestřičky. Za jejich práci jim chci velice poděkovat," řekla primátorka Havířova Jana Feberová.

Do třetího ročníku ankety Moravskoslezská sestra 2017 se zapojilo 24 zdravotnických zařízení z Moravskoslezského kraje, nominováno bylo celkem 58 zdravotnických pracovníků. Podmínkou pro zařazení do ankety byla minimálně pětiletá praxe v oboru, v kategorii Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči pak 25 let.

Kandidáty na titul v pěti hlavních kategoriích (Sestra u lůžka, Ambulantní a domácí péče, Paliativní a hospicová péče, Porodní asistentka a Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči) nominovali odborníci. Veřejnost měla možnost hlasovat v kategorii Sestra veřejnosti a vybírat z patnácti finalistek svou nej… zdravotní sestřičku prostřednictvím webových stránek a facebookového profilu Moravskoslezského kraje. Ankety se zúčastnilo 1 496 hlasujících, celkově rozdali 54 264 hlasů.

"Na naše sestřičky jsem velice pyšný. Ocenění nevnímám jen jako cenu pro tyto naše tři sestry, ale jako úspěch celého kolektivu. V havířovské nemocnici pracuje něco okolo čtyř set sester a pracují velice dobře. Ceny pro naši nemocnici jim připomínají, jak moc je jejich práce důležitá,"  uvedl ředitel nemocnice Jiří Matěj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…