Havířov: Ředitelství silnic a dálnic chce změny v Ostravské ulici, město je proti

15.03.2019 7:35

Na základě podnětu od Ředitelství silnic a dálnic připravuje Moravskoslezský kraj opatření na křižovatce před Havířovem na Ostravské ulici, kde poměrně často dochází k vážným dopravním nehodám.

Havířov: Ředitelství silnic a dálnic chce změny v Ostravské ulici, město je proti
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Po umístění svodidel by pak řidiči nemohli odbočit z Ostravy na Šenov a městskou část Šumbark. Z druhé strany by se pak nedalo odbočit na Havířov. Havířovští se však obávají, jaký dopad bude mít toto opatření na dopravu ve městě.

"Jako městu nám bylo dáno na vědomí, že se tato úprava provozu chystá, a nyní máme třicet dní na to, abychom podali námitku, což uděláme. Již tento pátek se zúčastním jednání na krajském úřadě a hned na to v pondělí dalšího jednání na ŘSD. Na vlastní náklady si necháme zpracovat studii zatížení dopravy a chci, abychom společně našli takové řešení, které zabrání vzniku smrtelných nehod na dotčené křižovatce, ale zároveň nepřetíží dopravu na kruhovém objezdu a nezpůsobí ucpávání města," objasnil postoj města náměstek havířovského primátora pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec. Dodal, že podobný postoj zaujímá také radnice v Šenově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…