Havířov: Sdílená kola opět zaplní ulice, přibude kol i zastávek

05.04.2021 8:38

I letos se začátkem dubna v Havířově rozjede systém provozování sdílených kol neboli bikesharing, který se v našem městě prakticky okamžitě stal hitem! Není divu, sdílená kola jsou skvělou možností, jak se rychle a ekologicky přemisťovat z místa na místo a udělat tak něco pro své zdraví.

Havířov: Sdílená kola opět zaplní ulice, přibude kol i zastávek
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Provozovatelem této služby se, na základě výběrového řízení, opět stala společnost Nextbike. Vzhledem k oblíbenosti bikesharingu v Havířově, se město v letošním roce rozhodlo navýšit počet jízdních kol na 200 kusů, a na základě požadavků z minulých let rozšíří stanoviště na 57 míst. Půjde například o křižovatku ulic Tichá a Karvinská nebo Komunardů u sportovní haly. Kompletní seznam a mapu stanovišť naleznete v příloze. Jak to funguje nebo ceník pak naleznete ZDE.

V loňském roce bylo měsíčně provedeno v průměru 18 000 výpůjček a tradičně byly nejvytíženější stanice na náměstí Republiky, autobusovém nádraží u OD Kaufland a v parku ul. Palackého u dětského hřiště. Průměrná délka výpůjčky se pohybovala kolem 12 minut a 30 vteřin. Lidé si tedy hlídají limit 15 min. Nejčastěji jezdí cyklisté směrem z Náměstí republiky dolů k nádraží a dále pak na Šumbark. Tepnami jsou Hlavní a Dlouhá třída, Těšínská a Dělnická ulice. Velmi oblíbenou se stala i stanice Na Nábřeží-Vyhlídka.

Přejeme Vám tedy vítr ve vlasech a šťastnou cestu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…