Havířov: Studenti technických oborů chtějí žáky základních škol učit manuální zručnosti a vztahu k řemeslům

12.01.2017 6:30

V pátek 6. ledna přijala primátorka Havířova Jana Feberová ve své kanceláři delegaci ze Střední školy technických oborů na ulici Lidické. Studenti oboru kominík v kominickém stejnokroji přišli s vedením školy primátorce popřát do nového roku a představit možnost zapojení své školy do Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání.

Havířov: Studenti technických oborů chtějí žáky základních škol učit manuální zručnosti a vztahu k řemeslům
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Cílem projektu, který město spustilo v loňském roce, je zapojit školy, školky a další vzdělávací instituce do spolupráce při plánování, realizaci a hodnocení vzdělávaní na území obce s rozšířenou působností. Projekty místních akčních plánů jsou v současnosti realizovány na území takřka všech obcí s rozšířenou působností v rámci celé republiky. Jejich hlavním cílem a posláním je v široké spolupráci partnerů zkvalitnit vzdělávání na místních základních i mateřských školách a posílit úroveň zájmového vzdělávání. Zásadní je komunikace mezi všemi, kteří na daném území vzdělávání ovlivňují, tedy školami, školkami, jejich zřizovateli, se žáky, s rodiči a dalšími.

Zapojení střední technické školy do projektu by mělo spočívat v její spolupráci se žáky osmých a devátých tříd základních škol. "Jako bývalá pedagožka vím, jak moc je důležité motivovat děti k zájmu o řemeslné obory. Někteří studenti dnes pomalu nevědí, jak správně chytit kladívko. Přitom poptávka na trhu práce hovoří jasně ve prospěch absolventů středních škol, kteří ukončují své studium výučním listem. Navíc většina těchto škol dnes umožňuje doplnění vzdělání maturitou v rámci nástavby," uvedla v závěru setkání primátorka města a dodala, že zapojení školy do projektu velmi ráda podpoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…