Havířov: Ve městě budou od června kontejnery pro sběr kovových obalů

21.05.2020 7:36

Na začátku června bude v Havířově nově rozmístěno 70 ks šedých kontejnerů typu „zvon“ pro sběr kovových obalů. Radnice tak vyhoví občanům a také požadavkům zákona na maximální separaci komunálního odpadu.

Havířov: Ve městě budou od června kontejnery pro sběr kovových obalů
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Nové nádoby budou rozmístěny na kontejnerových stanovištích tak, aby bylo pokryto území celého města. Do kontejnerů na kovy bude možné ukládat především kovové obaly od nápojů, potravin a také další drobný kovový odpad z domácností. „Nepatří tam znečištěné plechovky od barev nebo jiných nebezpečných látek včetně baterií a dalšího elektroodpadu,“ vysvětlila vedoucí odboru komunálních služeb Iveta Grzonková. I nadále mají občané možnost kovové obaly z domácností bezplatně odkládat také do sběrných dvorů v Havířově.

Do sběrných dvorů je možné odevzdat také staré pneumatiky, a to až 8 kusů za rok. „Použité pneumatiky mohou být dále zpracovávány, například rozdrcením na menší části, které mohou být využity k výrobě dětských hřišť, sportovišť a tlumících podložek, a tím neskončí jako nepotřebný odpad na skládkách bez dalšího využití,“ uvedla Iveta Grzonková. Pneumatiky lze odevzdat také v rámci zpětného odběru bezplatně v místě jejich prodeje, pneuservisu a autoservisu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…