Havířov: Velkokapacitní Velkoočko je připraveno od pondělí sloužit

21.03.2021 17:02

Nová podlaha, potřebné vnitřní vybavení, detailní logistický plán, proškolený lékařský i nelékařský personál. Očkovací centrum v Městské sportovní hale Slávie na ulici Astronautů v Havířově je připraveno sloužit všem, kteří se k očkování proti nemoci covid-19 zaregistrovali a je znám jejich termín vakcinace.

Havířov: Velkokapacitní Velkoočko je připraveno od pondělí sloužit
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Pracovat zde bude postupně až 9 vakcinačních týmů, které budou tvořeny zdravotními sestrami a dohlížejícími lékaři. Administrativní pracovníky zajistila havířovská nemocnice ve spolupráci s Magistrátem města Havířova.

„Na vlastní oči jsem se přesvědčil, že vše potřebné je připraveno. Havířov má plnohodnotné očkovací centrum. Za bezchybnou spolupráci děkuji naší nemocnici a všem, kteří se na provozu očkovacího centra podílí. Věřím, že očkování našich občanů půjde podle plánu a že pandemii s pomocí vakcinace zvládneme. My na magistrátě pro to děláme a uděláme všechno, co jen bude možné,“ prohlásil havířovský primátor Josef Bělica, který si připravenost nového očkovacího centra osobně prohlédl.

Provozní doba očkovacího centra bude od pondělí do pátku od 7:00 – 19:00 hodin. V případě potřeby a pokrytí dodávkami vakcín bude provozní doba rozšířena i na víkendy.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

„V závislosti na dodávkách vakcín budeme schopni naočkovat až 1000 osob denně. Očkovat se bude takovými vakcínami, které budou v tu danou chvíli k dispozici. Rezervace na očkování je možná pouze přes oficiální rezervační systém Ministerstva zdravotnictví, nelze se tedy přijít zarezervovat na očkování přímo na očkovací centrum haly Slávie,“ připomněla Irma Kaňová, marketingová a PR manažerka Nemocnice s poliklinikou Havířov.

I nadále bude těm seniorům, kteří si neví sami rady s registrací nebo nemají žádnou osobu ve svém okolí, která by jim s registrací pomohla, k dispozici informační a rezervační poradenské centrum ve vstupní hale havířovské nemocnice a na havířovském magistrátu, odboru sociálních služeb. Očkování bude probíhat v souladu se strategií Ministerstva zdravotnictví, v tuto chvíli se jedná o seniory 70+, zdravotníky a pedagogické pracovníky. Harmonogram očkovaných skupin se bude průběžně měnit a aktualizovat, proto se doporučuje zájemcům o očkování sledovat stránky Ministerstva zdravotnictví, kde se tyto informace pravidelně zveřejňují.

Při příchodu do očkovacího centra vyplní registrovaný zájemce o očkování informovaný souhlas. S sebou by měl mít občan osobní doklady včetně kartičky pojištěnce. Poté proběhne samotná vakcinace erudovaným personálem. Následuje odpočinek na židli pod dohledem lékaře, pro případ potencionálních kontraindikací vakcinace. Na odchodu pak každý, kdo byl naočkován, dostane kartičku, na které je uvedeno číslo šarže, název vakcíny, aktuální termín a termín za dalších 21-28 dní, po němž mu bude vystaven certifikát s mezinárodní platností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…