Havířov: Vítězné projekty participativního rozpočtu 2022 už známe

05.07.2022 21:17 | Tisková zpráva

Během června probíhalo hlasování o projektech, přihlášených do participativního rozpočtu města Havířova pro rok 2022. Do hlasování postoupilo celkem deset projektů z pěti městských částí. Lidé si mohli vybrat, kterému projektu dají svůj hlas.

Havířov: Vítězné projekty participativního rozpočtu 2022 už známe
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Letos bylo předloženo celkem 16 návrhů. Po hodnocení příslušnými odbory Magistrátu města Havířova bylo k realizaci doporučeno 10 projektů. Elektronické hlasování o návrzích proběhlo ve dnech od 1. do 30. června 2022. Celkem hlasovalo 1 574 občanů.

„Mimořádně mě těší, že letos hlasovalo absolutně nejvíc občanů za celou dobu existence participativního rozpočtu u nás v Havířově a jsem si jistý, že rostoucí trend bude pokračovat. Například loni se do hlasování zapojilo 1 361 občanů. Nejen hlasujícím, ale i těm, kteří podali své návrhy do 4. ročníku participativního rozpočtu, děkujeme. A jen na vysvětlenou, na Podlesí vyhrály dokonce dva projekty, a to proto, že ve finančním součtu se oba spolu vejdou do rozpočtované částky pro Podlesí. Naopak v Dolní Suché projekt realizován nebude, protože nedostal v celkovém součtu 50 bodů,“ popsal podrobně výsledky hlasování náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Vítěznými projekty pro rok 2022 se staly:

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

  • Workout vedle minigolfu na ul. Astronautů (část Město)
  • Herní stoly s posezením pro "Šachy" a "Člověče, nezlob se" v parku pod soudem (část Podlesí)
  • Workoutové hřiště (část Podlesí)
  • Venkovní třída a zázemí hřiště Selská (část Bludovice)
  • Oprava hřiště u ZŠ Zelená (část Životice)

Vítězné projekty bude Havířov realizovat v následujícím roce. V případě, že skutečné finanční náklady na vítězný projekt budou nižší než vymezená finanční částka pro danou část města, bude možné v případě dostatečných finančních prostředků realizovat i další projekt v pořadí.

Také pro rok 2022 bylo na projekty v rámci participativního rozpočtu uvolněno z rozpočtu města 5 milionů korun. Peníze budou realizátorům převedeny po zastupitelstvu v září. Od září budou příslušné odbory a SSRZ připravovat realizaci. Realizace budou probíhat nejpozději do konce následujícího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…