Havířov: Základní škola M. Kudeříkové má novou tělocvičnu

11.01.2020 8:35

V pondělí 6. ledna byla slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná tělocvična při ZŠ M. Kudeříkové. Během oprav byla například zateplena fasáda, stará střecha byla nahrazená novou zateplenou střešní konstrukcí a uvnitř byla položena nová sportovní polyuretanová podlaha. Rekonstrukce začala v červenci, trvala pět měsíců a město stála 26,4 milionu korun s DPH.

Havířov: Základní škola M. Kudeříkové má novou tělocvičnu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Budova tělocvičny má nyní zateplenou fasádu, byly vyměněny okna a došlo také k úpravě střechy. „Důležitým prvkem rekonstrukce byla úprava střešní konstrukce, která už byla důsledkem průběžných oprav z minulých let přetížená. Při její opravě jsme přistoupili k inovativnímu řešení, kdy se celá konstrukce očistila a nad ní se vytvořila nová. Jedná se o dřevěnou vazníkovou konstrukci, která nese zatížení celé střechy,“ uvedl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Uvnitř tělocvičny je nyní nová sportovní polyuretanová podlaha, nové koše na basketbal, žebřiny, hrazdy a šplhací tyče. „Cením si toho, že vedení města pojalo rekonstrukci tělocvičny v naší škole jako jednu z prioritních investičních akcí.  Tělocvična byla před rekonstrukcí v podstatě v původním stavu z roku 1965. Během let provozu došlo pouze dvakrát k výměně povrchu. Tato nová podlaha umožňuje vyšší skluznost, a proto je také bezpečnější a klesá u studentů riziko úrazu,“ uvedl ředitel základní školy Jiří Brabec a doplnil: „Díky celkové revitalizaci pavilonu a také výměně oken, zateplení, způsobu vytápění a novému osvětlení, dojde také k výrazné úspoře prostředků vynaložených na spotřebované energie“.

„Dneska jsme mohli vidět krásně zrekonstruovaný prostor, kde začínala ne jedna havířovská osobnost svou sportovní kariéru. A myslím si, že tento prostor si rekonstrukci zasloužil a díky úpravám tělocvična odpovídá parametrům dnešní doby,“ řekl při prohlídce tělocvičny primátor Havířova Josef Bělica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…