Havířov bude mít novou železniční zastávku

25.03.2017 14:40

Stavba nové železniční zastávky pod mostem na Dělnické ulici byla zahájena v březnu a hotová má být v září tohoto roku. Zastávka se bude jmenovat Havířov střed a první vlaky zde mají začít zastavovat v polovině prosince, kdy začne platit nový grafikon.

Havířov bude mít novou železniční zastávku
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V souvislosti se stavbou se na magistrátu sešel náměstek primátorky pro ekonomiku a správu majetku Josef Bělica se zástupci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která je investorem stavby. "Celkové náklady na stavbu předpokládáme přibližně 35 milionů korun, větší část pokryje dotace z evropských fondů," uvedl vedoucí pracovního týmu velkých staveb SŽDC Martin Džanaj, "město se na financování nepodílí."

Vlaky budou zastavovat přímo pod mostem. K nástupištím povedou čtyři schodiště a dvě bezbariérové rampy. Zastávka bude monitorovaná kamerovým systémem, na nástupištích budou lavičky, nebudou zde pokladny. U zastávky, ze které budou mít blízko lidé do centra města, nákupní zóny či nemocnice, a u které jsou v dosahu zastávky městské i příměstské dopravy, se předpokládá denní využití v řádu šesti set cestujících.

"Zastavovat zde budou osobní vlaky, které staví ve všech zastávkách, ale také chceme zahájit jednání se zástupci firmy Regiojet, zda by nechtěli tuto zastávku využívat také pro své rychlíky," uvedl náměstek primátorky Josef Bělica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.