Havířov má za sebou ustavující zasedání zastupitelů. Novým primátorem je Josef Bělica

07.11.2018 11:30

V pondělí 5. listopadu usedli k hlasovacímu zařízení poprvé v tomto volebním období zastupitelé města Havířova.

Havířov má za sebou ustavující zasedání zastupitelů. Novým primátorem je Josef Bělica
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Zástupci zvolených politických stran ANO 2011, Komunistické strany Čech a Moravy, České strany sociálně demokratické, Hnutí pro Havířov, Společně pro Havířov - Koalice KDU-ČSL a STAN, České pirátské strany, Svobody a přímé demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Občanské demokratické strany projednali a odhlasovali celkem 14 bodů, jejichž výstupem je nové vedení města, členové městské rady a výborů zastupitelstva.

Zastupitelé se sešli v plném počtu, tedy 43 členů. V úvodu zastupitelstva zazněla česká státní hymna. Noví zastupitelé složili slib, který přednesl tajemník magistrátu Milan Menšík. Následně projednali jednotlivé body programu.

Zastupitelé schválili počet členů Rady města Havířova na 11 členů.

Následně zastupitelé odhlasovali počet uvolněných členů zastupitelstva a stanovili jejich funkce. V předešlém volebním období byli pro výkon funkcí uvolněni čtyři členové – primátor a jeho tři náměstci. Nově bude pro výkon funkce v zastupitelstvu uvolněno 5 členů – náměstek pro ekonomiku a správu majetku, náměstek pro investice a chytré město, náměstek pro školství a kulturu, náměstek pro sociální oblast a uvolněný radní pro sport. Nově zvolený primátor pro svou funkci uvolněn nebude.

Jako nový primátor byl nadpoloviční většinou, konkrétně počtem 26 hlasů, zvolen bývalý náměstek pro ekonomiku a správu majetku a současný poslanec Parlamentu České republiky Josef Bělica (ANO).

Náměstkem pro ekonomiku a správu majetku byl zvolen Ondřej Baránek (ANO), za náměstka pro investice a chytré město zvolili zastupitelé Bohuslava Niemiece (KDU-ČSL), funkci náměstkyně pro školství a kulturu bude vykonávat bývalá primátorka Jana Feberová (ČSSD) a náměstkyní pro sociální oblast bude Stanislava Gorecká (ANO).

Uvolněným radním pro oblast sportu byl zvolen Daniel Vachtarčík (HPH).

Dalšími členy Rady města Havířova jsou Jiří Martinek (ČSSD), Róbert Masarovič (ANO), Pavel Rapant (ČSSD), Iva Georgiu (ANO) a Alena Olšoková (ANO).

Vládnoucí koalici v Havířově tak tvoří spojení stran ANO 2011, České strany sociálně demokratické, Hnutí pro Havířov a uskupení stran Společně pro Havířov - Koalice KDU-ČSL a STAN.

Primátora bude na základě rozhodnutí zastupitelů v době jeho nepřítomnosti zastupovat náměstek pro ekonomiku a správu majetku. V době nepřítomnosti primátora Josefa Bělicy tak bude funkci v zastoupení vykonávat jeho náměstek Ondřej Baránek.
   
Zastupitelé odhlasovali zřízení finančního výboru o 11 členech. Funkci předsedkyně finančního výboru bude vykonávat Eva Šillerová (KDU-ČSL). Dalšími členy jsou Pavel Rapant (ČSSD), Miroslav Polak (ČSSD), Jakub Dobosz (ANO), Jakub Neužil (ANO), Eduard Heczko (KSČM), Ivo Tarkowski (HPH), Radslav Masný (HPH), Dalibor Klimša (ODS), Pavel Beránek (SPD), Pavel Tuleja (Piráti).

Počet členů kontrolního výboru stanovili zastupitelé na 11 členů. Jako předsedu výboru zvolili Martina Rédra (Piráti). Členy kontrolního výboru byli zvoleni Petr Smrček (ČSSD), Dagmar Kotajná (KDU-ČSL), Josef Olšar (KDU-ČSL), Gustav Dytko (HPH), Jakub Chlopecký (ANO), Eva Bernacíková (Piráti), Monika Havlíčková (KSČM), Karel Žák (KSČM), Radomil Schreiber (ODS) a René Pustějovský (SPD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…