Havířov ocenil osobnosti uplynulého roku

01.05.2021 14:56

Stejně jako v roce minulém, tak i v tom letošním se hromadné slavnostní události konají v komorním duchu za přísných hygienických opatření. Také oceňování osobností ve vybraných oblastech společenského života a udělení Ceny města Havířova za rok 2020 proběhlo v souladu s pandemickým zákonem v kině Centrum.

Havířov ocenil osobnosti uplynulého roku
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Město každoročně oceňuje lidi, kteří svou aktivitou a činorodou prací obohacují život ve městě a také řada z nich úspěšně reprezentuje Havířov nejen doma, ale i v zahraničí. Ocenění předávali vedoucí představitelé města.

Cena města Havířova za rok 2020
Cenu města z rukou vedení Havířova obdržela Mgr. Hana Čadová, vedoucí Dobrovolnického centra Havířov, ADRA, o.p.s., za rozvoj dobrovolnické činnosti na území města Havířova a okolních měst a za mimořádnou organizaci pomoci potřebným osobám v době epidemiologické situace v ČR. Tato cena je udělována jako nejvyšší ocenění za významný přínos městu - za významná umělecká, vědecká nebo jiná díla mající vztah k Havířovu, a také za výjimečný čin občana Havířova regionálního nebo také širšího významu.

„Osobnost v sociální nebo zdravotní oblasti“
Ladislav Solana
, bývalý vedoucí Azylového domu pro muže - Armáda spásy Havířov si ocenění zasloužil za dlouholetou a obětavou činnost pro osoby v nepříznivé sociální situaci.

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí

„Kolektiv v sociální nebo zdravotní oblasti“
ADRA, o.p.s., Dobrovolnické centrum Havířov
- kolektiv dobrovolníků bylo odměněno za dlouhodobou a přínosnou dobrovolnickou činnost na území města Havířova a mimořádnou pomoc potřebným v epidemiologické situaci v ČR.
Domov seniorů Havířov, příspěvková organizace, středisko LUNA - kolektiv pracovníků byl oceněn za mimořádné nasazení a obětavou činnost celého kolektivu zaměstnanců v době vyhlášení nouzového stavu v ČR, kteří velkou měrou přispívali nejen zdravotní péčí, ale také poskytovali nemalou psychickou oporu svým klientům.
Zvláštní ocenění v této kategorii si vysloužily dvě jednotky dobrovolných hasičů. Havířov-Životice a Havířov-Město za dobrovolnou hasičskou činnost, kterou se zasloužili o pomoc svým spoluobčanům, kteří se ocitli v ohrožení zdraví či života.

„Osobnost kultury“
Bc. Hana Dvořáková
, kronikářka města a knihovnice byla oceněna za obětavé naplnění poslání kronikáře.

„Ocenění za dlouhodobou práci s dětmi a mládeží“
Bc. Eva Kiedroňová
, ředitelka střediska volného času Havířov - ASTERIX si odnesla cenu za dlouhodobý rozvoj volnočasových aktivit ve městě Havířově a mimořádné nasazení během pandemie nemoci covid-19 v ČR.

„Zasloužilý pracovník tělovýchovy a sportu“
Čestmír Švagřík
byl oceněn za celoživotní aktivní práci ve prospěch havířovského fotbalu. Byl hráčem, trenérem a činovníkem fotbalového klubu Gascontrol Havířov, z. s.
Jaroslav Rutter, několikanásobný republikový mistr ve vzpíraní si odnesl ocenění za celoživotní aktivní práci ve prospěch havířovského vzpírání

„Srdečně gratuluji a velice si vážím všech oceněných. Přeji jim hodně zdraví a úspěchů i do dalších let. Rád bych, aby tyto výjimečné osobnosti inspirovaly svým chováním, nasazením a chutí do života i ostatní. Už teď se těším na osobnosti Havířova pro rok 2021,“ uzavřel slavnostní předávání ocenění osobnostem města havířovský primátor Josef Bělica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…