Havířov pořizuje nová auta s pohonem CNG, dvě získá Městská policie, jedno úřad

19.10.2017 16:02

Dvě nová auta na ekologický pohon získají v nejbližší době strážníci městské policie a jedno úřad města jako referentské vozidlo. Nákup osobních automobilů s pohonem CNG bude spolufinancován Státním fondem životního prostředí.

Havířov pořizuje nová auta s pohonem CNG, dvě získá Městská policie, jedno úřad
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Z majetku města budou vyřazena dvě vozidla havířovské policie, která s ohledem na najeté kilometry již dosloužila svému účelu. Již dříve bylo z majetku vyřazeno také referentské vozidlo magistrátu města. Na protiúčet město pořídí tři nové vozy značky Škoda Octavia Style. „Rozhodli jsme se pro nákup vozidel s pohonem CNG. Chceme podporovat ekologické formy dopravy a díky Státnímu fondu životního prostředí na jejich pořízení získáme dotaci ve výši sto padesát tisíc korun,“ vysvětluje primátorka města Jana Feberová. „Vozidla městské policie už s ohledem na najeté kilometry dosloužila svému účelu a chceme-li, aby strážníci zajišťovali bezpečnost v našem městě, musíme jim k tomu dát co nejlepší prostředky,“ dodává primátorka.

Podmínky dotačního titulu umožňují i nákup elektromobilů. Pořizovací cena a údržba elektromobilu je však natolik vysoká, že by i za spoluúčasti fondu zatížila rozpočet města, ve kterém jsou pro tyto účely předem vyčleněné prostředky. V Havířově jsou dvě dostupné stanice CNG a tento typ vozidel má také záložní pohon.

Obnova vozového parku vyjde město na zhruba jeden milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…