Havířov získal Elektrooskara a stal se skokanem roku 2020

19.09.2021 21:17 | Tisková zpráva

Havířov patří mezi obce, jejichž občané nejlépe třídí vysloužilá elektrozařízení. V roce 2020 se Havířov stal skokanem roku, kdy nárůst sběru meziročně vzrostl o 47 % a vysloužil si tak prestižní cenu Elektrooskar, ke které náleží i finanční odměna 20 tisíc korun.

Havířov získal Elektrooskara a stal se skokanem roku 2020
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V soutěži o sošku Elektrooskara, kterou vyhlašuje kolektivní systém ELEKTROWIN a.s., se hodnotí sběr domácích elektrospotřebičů, včetně drobných domácích přístrojů a nástrojů. Nejčastější vytříděnou komoditou jsou lednice, pračky, myčky a mikrovlnky. Tato soutěž je součástí krajské informační kampaně zaměřené na podporu sběru a třídění odpadu ve městech a obcích České republiky.

Ocenění za město převzaly od zástupců Moravskoslezského kraje a společnosti ELEKTROWIN dne 14. září 2021 na slavnostním ceremoniálu v prostorách frýdeckého zámku vedoucí odboru komunálních služeb Magistrátu města Havířova Iveta Grzonková a vedoucí oddělení odpadového hospodářství Nikol Fikáčková. V roce 2020 vysbíral ELEKTROWIN a.s. v Moravskoslezském kraji 4 347 tun elektra na 1 328 sběrných místech, se kterými v kraji spolupracuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…