Havířovské městské firmy mají za úkol vybudovat systém protikorupčního managementu

01.01.2023 17:20 | Tisková zpráva

Rada města Havířova ve formátu valné hromady městských společností, kterými jsou Městská realitní agentura s.r.o., Technické služby Havířov a.s., Havířovská teplárenská společnost a.s. a Restaurace Radnice s.r.o., rozhodla o implementaci standardu ISO 37001 do konce roku 2023. Tato norma specifikuje požadavky na systém uplatňování protikorupčních nástrojů, prevenci, detekci a snížení rizika korupčního chování ve společnosti.

Havířovské městské firmy mají za úkol vybudovat systém protikorupčního managementu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Městské společnosti si prošly transformací a vykazují nejlepší hospodářské výsledky ve své historii. Velmi dobře plní své úkoly. Zavedení certifikace ISO 37001 je dalším systémový krokem, který bude mít pozitivní vliv na fungování městských společností. Plnění zavádění tohoto protikorupčního systému bude průběžně kontrolovat dozorčí rada,“ vysvětluje rozhodnutí primátor Havířova Josef Bělica.

Norma ISO 37001 představuje první mezinárodní protikorupční standard a postupně nabývá na důležitosti také v českém prostředí. Pomůže snáze odhalit korupci, předcházet jí a účinně s ní bojovat. Certifikací se tak dává zákazníkům a obchodním partnerům najevo, že dotyčná společnost podnikla co možná nejlepší opatření, aby spolupráce byla maximálně korektní.

„Současné vedení města tímto krokem vyslalo jasný signál, že ke korupci jako takové má nulovou toleranci. Musím říct, že tento návrh podpořili všichni radní, a chtěl bych jim za to poděkovat,“ dodal primátor.

Všechny čtyři městské firmy – Městská realitní agentura s.r.o., Technické služby Havířov a.s., Havířovská teplárenská společnost a.s. a Restaurace Radnice s.r.o. vykazují silné a stabilní hospodaření, kontinuálně upevňují svou nejen finanční pozici a ambice realizovat další rozvoj. Vůbec největší investice v historii Havířova putovaly za poslední roky do městského bytového fondu, který spravuje Městská realitní agentura, tedy na zvýšení komfortu bydlení občanů Havířova. Šlo o částku zhruba půl miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…