Havlíčkův Brod: Altánek bude mít nový nátěr, vrátí se k původním barvám

04.08.2019 18:01

Dřevěný altán v parku Budoucnost, který je od roku 2016 kulturní památkou, město s podporou Kraje Vysočina restauruje. Práce se dotknou především výměny degradovaných dřevěných prvků, poškozených cihel v podlaze a nového nátěru.

Havlíčkův Brod: Altánek bude mít nový nátěr, vrátí se k původním barvám
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

 Jde o jeden z nejvýznamnějších historických objektů v parku Budoucnost.

„V současné době je altán červenožlutý. Na základě průzkumu bude upřesněno jeho nové barevné řešení. Rádi bychom se vrátili k původnímu vzhledu, který zahrnoval odstíny šedi a modři,“ prozradil vedoucí odboru rozvoje města Josef Beneš.

Obnovu altánku finančně podpořil 350 tis. Kč Kraj Vysočina v rámci programu Památky 2019. Zbývajících zhruba 500 tis. Kč zaplatí ze svého rozpočtu město Havlíčkův Brod. Restaurátorské práce bude dodavatelská firma provádět zhruba do poloviny října 2019.

Secesní stavba z konce 19. století, která se nachází nedaleko sochy Karla Havlíčka Borovského, představuje hodnotný a zajímavý příklad altánu s vyřezávanými prvky folklórního tvarosloví. Díky rekonstrukci bude moci dominanta parku z konce 19. století sloužit obyvatelům i návštěvníkům města k odpočinku v celé své kráse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…