Havlíčkův Brod: Deváťáci školí první pomoc v mateřských školkách

18.08.2017 8:36

První pomoc do mateřských škol – to je název aktivity, kterou uspořádal Český červený kříž ve spolupráci s městem Havlíčkův Brod v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21. Žáci 9. tříd zavítali do mateřských škol a předávali dětem informace, které se týkaly především první pomoci, zdravého životního stylu či bezpečnosti.

Havlíčkův Brod: Deváťáci školí první pomoc v mateřských školkách
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Deváťáci nejprve prošli několikahodinovým školením první pomoci a zdravovědy. Jejich hlavním úkolem pak bylo nabyté vědomosti přiblížit co nejpoutavější formou dětem z mateřinek,“ vysvětlila Ilona Loužecká z Českého červeného kříže.

Malí posluchači se za pouhou hodinu dozvěděli mnoho cenných informací, které se vztahovaly nejen k 1. pomoci obecně (zavolání pomoci, telefonní čísla na složky IZS, ošetření drobných zranění), ale i zdravému životnímu stylu (poznávání zdravých a nezdravých potravin, pitný režim, čištění z ubů, spánek, strava přes den) a bezpečnosti (zdůraznění opatrnosti při kontaktu s cizím člověkem).

„Tato preventivní akce nám připomněla, že znalost první pomoci je vemi důležitá, nido nevíme, kdy ji budeme potřebovat. Mějme tedy na paměti, že každý poznatek a zkušenost navíc může být krokem k záchraně lidského života,” řekl Jan Tecl, starosta města Havlíčkův Brod a odpovědný politik místní Agendy 21.

“Všem dětem jsme na závěr rozdali výukový materiál, podle kterého budou moci nadále pracovat ve školce nebo doma s rodiči,” uzavřela Marie Kudrnová, koordinátotka projektu Zdravé město a místní Agenda 21.

Akce proběhla za finanční spoluúčasti města Havlíčkův Brod a Kraje Vysočina v rámci projektu „Zdravé a zodpovědné město Havlíčkův Brod“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…