Havlíčkův Brod: Město připravilo pro své občany kompostéry

30.03.2019 19:03

Kompostéry budou vydávány nejdříve v měsíci květnu 2019 oproti podpisu darovací smlouvy tradičně na sběrném dvoře u rybníka Cihláře v areálu Technických služeb Havlíčkův Brod Reynkova ulice 2886 od 7:00 do 17:00 hodin pouze ve všední dny.

Havlíčkův Brod: Město připravilo pro své občany kompostéry
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

 První den výdeje bude zveřejněn na webu města. Kontaktní telefon na místo výdeje je 724 069 208. Pokud máte zájem, abychom vás informovali o prvním dni výdeje osobně, zašlete nám nejpozději do pátku 26. dubna 2019 na adresu ozp@muhb.cz vaši kontaktní e-mailovou adresu. Upozorňujeme, že nevedeme žádné pořadníky.

Město Havlíčkův Brod připravilo další vlnu poskytování kompostérů svým občanům opět s podporou Fondu Vysočiny Kraje Vysočina. K dispozici bude 120 nádob o objemu 700 litrů (větší plastová pyramida s obchodním názvem K 700).

Kompostéry jsou opět určeny výhradně pro fyzické osoby (občany), majitele zaplocených pozemků v Havlíčkově Brodě (zpravidla zahrádek). Současně kompostér nemohou získat osoby, které ho obdržely v letech 2014 - 2018 včetně (tedy posledních pět kalendářních let). Každý občan smí žádat v aktuální vlně pouze o jednu nádobu. Pokud například zahradu vlastní či oprávněně užívá více lidí, smí požádat o nádobu k postavení na této zahradě pouze jeden z nich. Pokud občan vlastní například pět různých vhodných pozemků ve městě, též má nárok jen na jeden kompostér. Nárok na kompostéry mají samozřejmě všichni obyvatelé města, tj. včetně jeho místních částí.

Na výdejovém místě je nezbytné prokázat se občanským průkazem a též znalostí parcelního čísla předmětného pozemku. Údaje o pozemku prověříme ve veřejně přístupném katastru nemovitostí. Darovací smlouva obsahuje vymahatelnou sankci za nedodržení stanovených podmínek příjemcem kompostéru.

Občané města tak zdarma získají kompostér v reálné hodnotě kolem dvou tisíc korun. Současně s kompostérem obdrží krátký manuál. Město průběžně a dlouhodobě od roku 2006 podporuje a preferuje domácí kompostování rostlinných odpadů. Jde o tzv. předcházení vzniku odpadů (dle příslušné legislativy), tj. nejlepší způsob, jak lze s konkrétním odpadem naložit.

Děkujeme všem občanům města, kteří společně s námi již mnoho let budují tento smysluplný systém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…