Havlíčkův Brod: Řidičům jsou k dispozici již obě podlaží parkovacího domu na Žižkové ulici

12.01.2021 18:55

Nové dvoupodlažní parkoviště je k dispozici řidičům u nového objektu Krajské knihovny Vysočiny na Žižkově ulici.

Havlíčkův Brod: Řidičům jsou k dispozici již obě podlaží parkovacího domu na Žižkové ulici
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

První nadzemní podlaží bylo uvedeno do provozu v měsíci říjnu, spodní zastřešená část parkovacího domu začala fungovat druhý lednový týden.

Do parkovacího domu se vejde 88 automobilů, pět stání je vyhrazeno pro osoby se zdravotním postižením. V každém patře jsou dva parkovací terminály. První a druhou hodinu mohou řidiči využít stání zdarma, za každou další zaplatí 10 Kč. Placená provozní doba je nastavena v pracovní dny od 7.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 12.00 hod.

Pod knihovnou u řeky Sázavy přibude v létě  další parkovací plocha

Pod budovou krajské knihovny Vysočiny směrem k řece Sázavě roste v současné době další úrovňové parkoviště, které zvýší kapacitu stání o 132 míst, z nichž šest bude vyhrazeno pro osoby se zdravotním postižením. K parkovací ploše povede komunikace z asfaltobetonu, jednotlivá stání budou pokryta žulovými kostkami. Prostor doplní veřejné osvětlení, řidičům bude k dispozici dobíjecí stanice elektromobilů. Nová stání budou moci řidiči využívat od června letošního roku, náklady na výstavbu, které město zaplatí ze svého rozpočtu, činí zhruba 21 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…