Havlíčkův Brod bude mít bezpečnější technologii chlazení zimního stadionu

07.10.2017 13:45 | Zprávy

Město Havlíčkův Brod obnoví technologii chlazení ledové plochy na zimním stadionu. S financováním nového zařízení pomůže městu dotace z Operačního programu životního prostředí ve výši 11 mil. Kč. Celkové náklady budou činit necelých 14,5 mil. Kč.

Havlíčkův Brod bude mít bezpečnější technologii chlazení zimního stadionu
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Hlavním přínosem nové technologie bude prodloužení její životnosti minimálně o 20 let. Zároveň se výrazně sníží riziko, spojené s užíváním nebezpečné látky (čpavku), a to zhruba o 95 procent oproti současnému stavu. Výhodou bude také snížení nákladů, souvisejících se servisem a údržbou systému chlazení,“ popsal starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

Nové chladící zařízení bude umístěno ve stávajícím objektu strojovny. Bude ho tvořit dvojice pístových kompresorů s automatickou regulací výkonu, které zajistí chlazení ledové plochy okruhem přímého chlazení, napojeného na stávající trubní vlásenky, zalité v betonu. Moderní technologie umožní využití odpadního tepla, které se bude používat k ohřevu vody v plaveckém bazénu.

„Realizace proběhne v příštím roce v letních měsících v době odstávky stadionu, tudíž se nijak nedotkne provozu stadionu,“ uzavřel Tecl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…