Havlíčkův Brod hostil Veletrh mezinárodních příležitostí

09.02.2018 16:48

Odbor školství, mládeže a sportu Kraje Vysočina ve spolupráci s Hodinou H, Zdravým krajem Vysočina a městem Havlíčkův Brod uspořádal další z Veletrhů mezinárodních příležitostí. Akci, která se konala ve čtvrtek 8. 2. 2018 v Klubu OKO, si tentokrát nenechalo ujít zhruba 200 studentů z Havlíčkova Brodu, Světlé nad Sázavou, Chotěboře a Humpolce.

Havlíčkův Brod hostil Veletrh mezinárodních příležitostí
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Nejpočetnější byly skupiny studentů z brodských škol, a to z Gymnázia Havlíčkův Brod, Obchodní akademie Havlíčkův Brod, Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně a Střední zdravotnické školy Havlíčkův Brod. Zapojili se však i studenti z gymnázia ze Světlé nad Sázavou, obchodní akademie v Chotěboři a ze soukromé Střední školy informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec.

Prezentace jednotlivých organizací opět probíhaly v malých diskusních skupinkách a tak mohli prezentující bezprostředně reagovat na dotazy studentů. Největší zájem vyvolali dobrovolníci z Francie a Německa, kteří si se studenty anglicky povídali o Evropské dobrovolné službě. U stánku AFS se studenti seznámili s nabídkou mezikulturních pobytů a vzdělávání. Programy pro mládež Erasmus+ představil Dům zahraniční spolupráce. Kraj Vysočina a Evropský region Dunaj-Vltava se zapojil s nabídkou mezinárodních aktivit, stipendijních programů a soutěží. Eures - Evropská síť pracovních míst, Inex-SDA – Sdružení dobrovolných aktivit a Tamjdem odpovídali na otázky ohledně brigád, dobrovolnických workcampů nebo práce v zahraniční. Záležitosti ohledně Evropské unie a evropských fondů diskutovali studenti u stánku Eurocentra Jihlava a Europe Direct Jihlava. Nechyběly ani nabídky studia v angličtině či možnosti, které se nabízejí v Rakousku a Německu.

Studenti si veletrh chválili a shodli se, že o mnoha mezinárodních příležitostech dosud neslyšeli.

Jan Šidlák (Gymnázium Havlíčkův Brod): „Zjistili jsme, kolik dalších možností se nám nabízí. Není to jen Erasmus+, se kterým můžeme během našeho studia na střední škole vycestovat. Velmi zajímavé bylo diskutovat s dobrovolníky ze zahraničí.“

S formou veletrhu byli spokojení i pedagogové, kteří studenty doprovázeli. Načerpali též mnoho užitečných informací a inspirace, jak se i oni mohou zapojit do některého z mezinárodních programů.

Další veletrhy se uskuteční ve Žďáře nad Sázavou (8. 3. 2018) a Třebíči.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…