Herny v Kladně čeká další omezení

11.02.2012 10:30

Kladenský primátor Dan Jiránek jednal se zástupci Unie herního průmyslu.

Herny v Kladně čeká další omezení
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Lidem nejvíce vadí agresivní  reklama,  svítící jackpoty a jakékoliv další blikající symboly lákající ke vstupu do heren,“ řekl vyslancům provozovatelů hracích automatů a videoloterních terminálů hned na úvod.  Na základě usnesení Zastupitelstva města Kladna z konce minulého roku by na hernách postupně měla zhasnout svítící a blikající reklama v podobě vyobrazení např. rulet, karet, peněz nebo třeba nápisů „herna“, „casino“, apod. Primátor jde však nyní ještě dál. Tyto symboly a názvy nechce na hernách vůbec, tedy nejen v noci, ale ani ve dne. „Z názvu nebo loga provozovny, které slouží jako reklama, nesmí být zřejmé, že jde o hernu,“ upřesňuje Dan Jiránek. Kladno má nyní vcelku silnou vyjednávací pozici, když Ústavní soud nedávno potvrdil platnost naší vyhlášky, která na území města omezuje provoz VLT.

Zástupci heren se netajili pochopením pro postoje města a nutno říci, že se ve všech projednávaných bodech snažili dojít ke shodě. Přestože ta pro ně vlastně byla vždy nevýhodná. Výsledkem jednání primátora se zástupci heren tak je, že již za dva měsíce by měly všechny herny v Kladně zcela změnit tvář.  Od konce března by tedy mělo být v našem městě daleko obtížnější hernu najít (dle živnostenského zákona pochopitelně herny označeny zůstanou).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestokladno.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…