Hlasujte pro znojemskou Expozici pivovarnictví! Jihomoravský kraj hledá svoji nejlépe opravenou kulturní památku

14.03.2018 10:46

Rada Jihomoravského kraje již pojedenácté vyhlásila soutěž Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje v roce 2017. Mezi jedenácti přihlášenými památkami nechybí ani Znojmo! Hlasujte pro zrekonstruovanou budovu varny v areálu znojemského pivovaru, kde nyní najdete novinku loňské turistické sezóny, Expozice pivovarnictví. Hlasovat je možné formou SMS zprávou ve tvaru HLA PAMATKY 10 na číslo 736 301 599.

Hlasujte pro znojemskou Expozici pivovarnictví! Jihomoravský kraj hledá svoji nejlépe opravenou kulturní památku
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Z každého telefonního čísla lze zaslat pouze jednu SMS zprávu. SMS hlas stojí stejně jako běžná SMS dle tarifu hlasujícího a odpovědní SMS je zdarma. Hlasování probíhá od 12. 3. 2018 do 1. 4. 2018. Oceněné památky s největším počtem hlasů získají finanční odměnu (za první místo 100 000 korun a za druhé místo 50 000 korun).

Opravy varny a následné otevření Expozice pivovarnictví v jejím prostoru byly významným krokem kupředu v cestě za oživením areálu pivovaru ve Znojmě.  Stavební práce v budově byly zahájeny v roce 2016, a to s cílem zpřístupnění prostoru varny s původním mobiliářem tak, aby byl zahrnut do celkového konceptu zamýšlené Expozice pivovarnictví. Při opravě uliční části fasády byly obnoveny původní zdobné prvky (nárožní bosáže) a její původní barevný koncept. Expozice pivovarnictví vznikla v suterénu varny ve spolupráci města Znojma, Národního zemědělského muzea a společnosti Heineken. Otevřena byla v dubnu roku 2017.

O rozvoj areálu pivovaru se město snaží od roku 2010, kdy se stalo jeho majitelem. V roce 2015 tu provoz zahájil Znojemský městský pivovar. V plánech je nyní v další části pivovaru vybudovat Muzeum gastronomie, které by vhodně doplnilo duch areálu, který je nejen svou polohou v bezprostřední blízkosti rotundy sv. Kateřiny považován za jedno z nejatraktivnějších míst ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…