Hlavním pořadatelem festivalu Jičín – město pohádky bude město

31.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Rada přijala několik usnesení o festivalu Jičín – město pohádky. Příprava letošního ročníku, kdy poprvé bude hlavním pořadatelem město Jičín, postoupí do další fáze.

Hlavním pořadatelem festivalu Jičín – město pohádky bude město
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada doporučuje Zastupitelstvu města schválit smlouvu o spolupořadatelství letošního (33.) ročníku mezi městem Jičín a Nadačním fondem Jičín – město pohádky, jenž doposud byl hlavním organizátorem. I v nové podobě pořádání bude mít nadační fond významnou úlohu, protože za uplynulé ročníky má s pohádkovým festivalem rozsáhlé zkušenosti. Rada dále doporučuje Zastupitelstvu města schválit poskytnutí dotace ve výši 426 000 korun Nadačnímu fondu Jičín – město pohádky. Prostředky nadační fond použije na úhradu nájmu za sklad v obci Ostružno, úhradu nájmu kanceláře a také na administrativu a zajištění vlastního chodu a administrativy.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 27573 lidí

Rada raké schválila organizační tým 33. ročníku festivalu Jičín – město pohádky. Pracovní skupina sestává z těchto pěti funkcí: produkční festivalu, dramaturg festivalu, vedoucí technické čety, produkce divadel a koncertů a vedoucí Odboru kultury a cestovního ruchu MěÚ Jičín. Pracovní skupina zajistí větší operativnost při přípravách festivalu.

Rada dále schválila vzor smlouvy o dílo, kterou město Jičín bude uzavírat pro zajištění a konání 33. ročníku, a rovněž pověřila vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Mgr. Zuzanu Vavřincovou uzavíráním těchto smluv.

Nadační fond Jičín – město pohádky odevzdal veškerá práva a licence městu Jičín a vypověděl smlouvu o spolupráci s městem Jičín, čímž se fakticky vzdal hlavní role v organizování festivalu. Zároveň se tím demontoval dosavadní, zaběhnutý proces přípravy celé akce, tudíž je nutné ho nově postavit. Od podzimu proto na MěÚ Jičín probíhají intenzivní jednání o přípravě realizačního týmu festivalu a aktuální usnesení Rady města představují jejich završení.

Základní vzkaz je, že 33. ročník festivalu bude a děti i všichni další příznivci pohádky se na září mohou těšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…