Hluboká nad Vltavou: Andělská Hluboká 2021

24.11.2021 13:44 | Tisková zpráva

Advent a Vánoce na Hluboké budou stát za to! V rámci již pátého ročníku Andělské Hluboké připravila radnice a řada dalších organizátorů bohatý program plný kulturních, společenských a církevních akcí. Startují Svatohubertskou mší a rozsvěcením vánočního stromu na první neděli adventní 28. listopadu a skončí poslední prohlídkou jesliček v kostele svatého Jana Nepomuckého v neděli 2. ledna.

Hluboká nad Vltavou: Andělská Hluboká 2021
Foto: hluboka.cz
Popisek: Hluboká nad Vltavou

„Zvláště o adventu máme přirozenou potřebu potkávat se, podat si ruku, sdílet zážitky. Proto také u nás na Hluboké vznikla tahle krásná tradice. Žijeme ale obtížnou dobu a víc než kdy jindy se dnes potřebujeme potkávat spíše s anděly než s čerty, potřebujeme vidět světlo na konci tunelu. Pevně proto věřím, že pátá Andělská Hluboká proběhne v pořádku, ke spokojenosti a radosti dětí i dospělých návštěvníků a že nám do ní nevstoupí žádná omezení. Byla by to určitě velká škoda, protože pro její úspěch jsme udělali maximum,“ soudí starosta Hluboké nad Vltavou, senátor Ing. Tomáš Jirsa.  

 

Novinkou letošní Andělské Hluboké je Svatohubertská mše v kostele sv. Jana Nepomuckého za doprovodu trubačů a chrámového zpěvu k uctění památky patrona myslivců svatého Huberta, jehož příběh má co říci i současníkům a odkazuje na význam myslivosti a mysliveckých tradic. Slavnostní mše spolu s průvodem a mysliveckými signály pořádá spolek Karlův Hrádek z.s. v neděli 28. listopadu od 13.30 hodin. Hlavními partnery akce je Lesní správa Hluboká nad Vltavou, Římskokatolická farnost Hluboká nad Vltavou, Cigar & Hunting Club, VAV development a Diana - 1. myslivecký spolek žen.

Již tradiční událostí je bezpochyby rozsvěcení vánočního stromu o první neděli adventní. „Po slavnostní Svatohubertské mši se mohou návštěvníci těšit i na další program na náměstí, který je po celý Advent pod taktovkou spolku Hluboká v pohybu. Symbolickým zahájením Adventu na Hluboké je již tradiční rozsvěcení vánočního stromu od 17 hodin. Stánky s občerstvením a vánočním sortimentem budou pro návštěvníky k dispozici na náměstí až do konce ledna. Vyvrcholením programu je Andělský průvod Masarykovou ulicí v soboru 18. prosince. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám s Andělskou Hlubokou pomáhají, a hlavně přeji nám všem pohodový a klidný předvánoční čas,“ říká radní a předseda komise cestovního ruchu a kultury Jindřich Soukal. 

Do Andělské Hluboké však patří i další akce významných partnerů města. „Patří sem tradiční akce Čerti nebo Štědrý den v ZOO, zimní prohlídková trasa zámku Hluboká, Advent v Muzeu lesnictví, myslivosti a rybářství Ohrada, vánoční koncerty pěveckého souboru Záviš a program Alšovka Advent v Alšově jihočeské galerii a další. Nelze opomenout ani Advent a Vánoce v hlubockém kostele svatého Jana Nepomuckého. Děkujeme všem organizátorům a partnerům za vytvoření kouzelné předvánoční atmosféry v našem městě,“ dodává koordinátorka projektu Mgr. Lucie Jozová.  

Rádi bychom také poděkovali partnerské Skupině ČEZ za partnerství v projektech Rozsvěcení vánočního stromu na Hluboké 2021 a Oranžového roku 2021 na Hluboké.

Kompletní program Andělské Hluboké 2021 naleznete ZDE, v prosincovém vydání Hlubockého zpravodaje, facebookovém profilu města.

Akce se budou konat v závislosti na aktuálních vládních protiepidemických opatřeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…