Hluboká nad Vltavou: Nový člun pro hasiče z Purkarce

19.12.2020 19:03

Nový pevný člun s kompletním vybavením mají k dispozici dobrovolní hasiči z Purkarce. Jeho pořízení si vynutil rostoucí provoz na Vltavě a Hněvkovické přehradě, na jejímž břehu tato část Hluboké nad Vltavou leží.

Hluboká nad Vltavou: Nový člun pro hasiče z Purkarce
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Hasiči zde přitom zasahují celoročně, díky novému vybavení jsou lépe připravení i třeba na záchranu bruslařů v zimě. Vybavení člunu zaplatila Nadace ČEZ.

Je červený, vejde se na něj až šest dospělých a jmenuje se Jindra, podle bývalého velitele místní jednotky sboru dobrovolných hasičů. Díky novému 5 metrů dlouhému člunu s plným vybavením jsou zdejší hasiči připravení na záchranu lidí i technické zásahy. Ty jsou v Purkarci, který je centrem Hněvkovické přehrady na Vltavě, stále častější. „V souvislosti se splavněním Vltavy tady velmi výrazně vzrostl provoz. Stává se, že lodím vypadne motor, že někdo přecení své síly, takže jsem si jistý, že nový člun víc než využijeme,“ vysvětluje velitel purkareckých hasičů Pavel Joza.

Pořízení člunu vyšlo město na 450 tis. Kč. Jeho vybavení včetně speciálního suchého obleku v hodnotě 50 tisíc potom zaplatila Nadace ČEZ.

„Dobrovolné hasiče podporujeme systémově a dlouhodobě. Navíc Purkarec leží jen kousek od Jaderné elektrárny Temelín, proto jsme na vybavení člunu rádi přispěli. Ale ještě raději budeme, když jej využijí spíš k tréninku, než k ostrým zásahům,“ doplňuje člen správní rady Nadace ČEZ František Lust.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…