Hluboká nad Vltavou: Školní výlety na lodi jsou nezapomenutelným zážitkem

29.05.2019 20:21

Plánujete se svou třídou školní výlet? Nevšední zážitky nabízejí vyhlídkové plavby na lodi kolem Hluboké nad Vltavou. Jedinečný pohled na světoznámý zámek i na krásu okolní přírody se zalesněnými stráněmi a skalnatými břehy Horní Vltavy. To vše může doplnit bohatý zábavný program.

Hluboká nad Vltavou: Školní výlety na lodi jsou nezapomenutelným zážitkem
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Celodenními výlety pro školky a školy se zabývá hned několik společností. Vybrat si lze velikost lodi i doprovodný program, díky němuž prožijí děti den plný dobrodružství.

Budějovická plavební společnost, která provozuje pravidelné lodní spoje mezi krajským městem a Hlubokou, vyplouvá se školáky většinou od českobudějovické Lannovy loděnice u Dlouhého mostu a po zastávce na Hluboké často končí v Purkarci. Jediné vorařské obci, která přežila výstavbu přehrady Hněvkovice.

„Pro děti je velkým zážitkem už samotné proplutí zdymadlem v Českém Vrbném s osmimetrovým rozdílem vodní hladiny,“ popisuje šéf Budějovické plavební společnosti Štěpán Machart. „V Purkarci si mohou děti vybrat, jestli navštíví unikátní vorařské muzeum nebo zříceninu Karlova hrádku. Na cestu zpět do Budějovic jsme schopni zajistit rychlejší autobusovou přepravu,“ dodává.

Podobně často vyplouvá s dětmi od Lannovy loděnice i další přepravce, společnost Plavby Budějovice CZ. „Většinou končíme na Hluboké, kde máme pro děti přichystaný další program,“ vysvětluje Michaela Jirásková z přepravní společnosti. Děti pak mohou navštívit hlubocký sportovně relaxační areál s adrenalinovým parkem nebo špuntáriem pro předškoláky. „Jsme schopni je všude odvézt turistickým vláčkem, který ji také ideálním spojením mezi přístavem a zoologickou zahradou,“ doplňuje Jirásková.

Díky stoupajícímu zájmu o vyhlídkové plavby na horním toku Vltavy nezůstanou ochuzeni o zážitky ani děti z okolí Týna nad Vltavou, kde individuální vyhlídkové plavby pro školáky i předškoláky pořádá společnost Jihočeská plavební.

„K vyhlídkovým plavbám využíváme menší loď pro maximálně pětatřicet dětí. Vedle plavby až k soutoku Vltavy s Lužnicí si mohou děti vybrat, co chtějí v Týně vidět. Školáky většinou láká vltavotýnské muzeum s moderní interaktivní expozicí, předškoláky zase pohádka před letním otáčivým hledištěm,“ zve do Týna nad Vltavou jednatel společnosti Jihočeská plavební David Machart.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…