Hluboká nad Vltavou: Sportovně relaxační areál slibuje adrenalinové zážitky i šestiletým dětem

12.08.2019 18:55

Návštěvníci města kromě kulturních a gastronomických zážitků mohou zažít i pořádnou dávku adrenalinu. Nejen dospělí ale i děti, kterým bylo šest let. Tento věk jim umožní prožít nejedno adrenalinové dobrodružství ve městě a jeho okolí, ve kterém stojí novogotický zámek, ale k návštěvě zve i zoologická zahrada.

Hluboká nad Vltavou: Sportovně relaxační areál slibuje adrenalinové zážitky i šestiletým dětem
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Sportovně-relaxační areál je dalším místem, kde lze v Hluboké nad Vltavou zajímavě trávit volný čas. Svou polohou na konci cyklostezky spojující České Budějovice a Hlubokou nad Vltavou je přístupný pro aktivní turisty, dostupný je i motoristy z parkoviště v Podskalí.

„Náš sportovní areál nabízí spoustu adrenalinových zážitků,“ říká manažer areálu Tomáš Petřík. Návštěvníci areálu mohou volit mezi dvěma lanovými parky. První je klasický s 22 lanovými překážkami ve výšce osmi metrů, které jsou zakončeny stometrovým sjezdem. Druhý park má ve stejné výšce 12 náročných překážek. Podle Petříka je zaměřen pro jednotlivce ale i pro dvojice. Překážky jsou už složitější, je potřeba si pomáhat, lépe se překonají ve dvou. Lanové parky pro dospělé mají klasické adrenalinové překážky. Jedná se o lana zavěšená na stromech, různé plošinky nebo sítě či houpačky, které se prolézají.

Adrenalin v areálu nezažijí jen dospělí ale i děti. Pro děti od šesti let je určen lanový park Lanáček s 15 lanovými překážkami. Překážky jsou založeny na stejném principu jako v parku pro dospělé, jenže v mnohem menší výšce – necelých dvou metrů nad zemí. Bezpečná cesta přes 15 překážek je ze tří stran uzavřena a obalena hustou sítí. Když dítě upadne, spadne do záchytné sítě. „Rodiče na dítě vidí, jsou s nimi v přímém kontaktu. Mohou jít dole pod lany a dítěti ústně poradit, jak má překážky překonat,“ popisuje zabezpečenost atrakce Tomáš Petřík. Na konci Lanáčku děti projdou síťovým bludištěm, které je zakončeno skluzavkou.

Doba pobytu v lanovém parku záleží na druhu vstupenky. Lze si koupit vstupné na jedno prolezení, ale i vstupenku na celý den. „S celodenní vstupenkou se u nás v areálu mohou děti vydat do Lanáčku kdykoliv. Pobyt v Lanáčku mohou zkombinovat například se skákáním na obří trampolíně nebo skákacích hradech. Mohou se jít i vykoupat a občerstvit se“, popisuje manažer areálu.

Na začátečníky i pokročilé čeká letošní novinka – boulder lezecká stěna. „Je vhodná pro děti i pro dospělé. Každý si na ní může vyzkoušet svou lezeckou techniku a zdatnost. Nejde o to překonávat výšku, ale najít si trasu. Prostě přelézt z jedné strany stěny na druhou a tuto trasu pak pořád pilovat,“ naznačil Petřík.

Adrenalin mohou návštěvníci areálu zažít i na vodě, konkrétně na řece Vltavě, která kolem areálu protéká. Stačí si vypůjčit šlapací padlleboard nebo kajak. K dispozici je i velký padlleboard s nosností pro deset lidí, na kterém může početná skupina společně zažít vodní dobrodružství s nádechem adrenalinu a s výhledem na hlubocký zámek.

Adrenalin slibuje i vyhlášená nedaleká vyhlídka na Babě. K ní lze dojet po asfaltové cyklostezce na kole, elektrokole nebo na koloběžce vypůjčené ve sportovně-relaxačním areálu. „Nahoře se adrenalin každopádně dostaví, protože vyhlídka je opravdu vysoko nad korytem řeky a není nijak ohraničena nějakým plotem. Turista si musí dávat pozor, aby se neskutálel dolů,“ popsal Tomáš Petřík místo, které je jedním z nejpoutavějších na Instagramové stezce města Hluboká nad Vltavou.

Manažer areálu připomněl, že obyvatelé Hluboké nad Vltavou si každoročně mohou vyzvednout například v infocentru slevové kartičky na poloviční cenu vstupného na placené atrakce.

Areál supluje v podstatě městský park, ve kterém jsou některé atrakce zcela zdarma a lidé mohou využívat upravený trávník i pro relaxaci či piknik. Areál slouží dětem k různým hrám.

Sportovně relaxačním areálem Hluboká nad Vltavou, který je jedním z nejkomplexnějších sportovně relaxačních areálů v České republice, projde ročně přibližně 100 tisíc návštěvníků. Své místo si zde najdou všechny věkové skupiny od dětí po seniory, stejně tak jako aktivní sportovci i rekreační nadšenci.

V areálu je k dispozici půjčovna sportovního vybavení, kde je možno si zapůjčit široké spektrum sportovních pomůcek od in-line bruslí a koloběžek po volejbalové míče nebo badmintonové pálky. Areál také zahrnuje sportoviště pro baseball a softball, basketbal, plážový volejbal, petanque, stolní tenis, golf, adventure golf, badminton a mnoho dalších sportovních aktivit. Za návštěvu určitě stojí adrenalinový park nebo dětské nafukovací centrum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…