Hluboká nad Vltavou: Vyrůstá nové centrum pro seniory

01.06.2018 19:54

Další etapou náročné modernizace prochází areál Domova důchodců U Zlatého kohouta v Hluboké nad Vltavou. Kompletně zrekonstruovaný bezbariérový dům se rozšíří o nový objekt, který seniorům nabídne celou řadu služeb.

Hluboká nad Vltavou: Vyrůstá nové centrum pro seniory
Foto: hluboka.cz
Popisek: Hluboká nad Vltavou

„V průběhu minulých let postupně vyrostl moderní kompletně bezbariérový objekt se zahradou a vyhlídkovou terasou. Teď dokončujeme rekonstrukci dalšího domu pro ergoterapii a různé volnočasové aktivity,“ uvedl ředitel domova důchodců Jiří Slepička a doplnil, že nové prostory, které budou například využívat senioři k zábavě při různých ručních pracích, bude mít k dispozici i hlubocká seniorská veřejnost. „Uvažujeme, že je budou využívat nejen naši klienti, ale stanou se určitým centrem, kde se budou po domluvě scházet senioři, handicapovaní i vozíčkáři z Hluboké a okolí,“ dodal Slepička.

Hlubocký domov důchodců nabízí i takzvané odlehčovací služby, které slouží především k tomu, aby si rodiny odpočinuly od náročné péče o své blízké. „Je to hodně požadovaná služba, kdy domov poskytne seniorům třeba týdenní pobyt, aby si příbuzní mohli odpočinout nebo například odjet na dovolenou,“ vysvětlil ředitel Slepička.

Zřizovatelem Domova důchodců U Zlatého kohouta je Město Hluboká. Do své péče přijímá především seniory z Hluboké nad Vltavou a okolních obcí. Už teď eviduje přetlak žadatelů o umístění, které nemůže uspokojit. Současná kapacita, kdy v domově žije v jedno a dvoulůžkových pokojích šestašedesát lidí, nebude do budoucna rozhodně stačit a radnice proto počítá s další výstavbou.

Podstatou péče o seniory je ale hlavně vytvoření pocitu domova, který není dán jen samotným prostorem a vybavením, ale především laskavou a přátelskou atmosférou, kde se každý cítí v bezpečí a je respektován. To Domov důchodců U Zlatého kohouta svým klientům nabízí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…