Hlučín: Nový elektromobil si otestuje radnice

09.03.2018 20:31

Elektromobil e-golf získá město Hlučín. Radní dnes schválili jeho vypůjčení na deset měsíců, které městu nabídla firma Siemens. Zástupci města automobil převezmou v úterý 27. března. v 10 hodin na Mírovém náměstí, kde si ho mohou prohlédnout zájemci z řad veřejnosti.

Hlučín: Nový elektromobil si otestuje radnice
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Město bude muset pro své potřeby koupit nový osobní automobil. Protože chceme přispět k ekologizaci dopravy, uvažujeme o elektromobilu. Ale rádi bychom si ho nejprve otestovali,” vysvětlila místostarostka Hlučína Blanka Kotrlová.

Elektromobil se bude dobíjet přímo v garážích radniční budovy.

Elektromobil v užitkové verzi má už od loňského roku městská příspěvková organizace Sport a kultura Hlučín, která s ním obhospodařuje areál Hlučínského jezera.

Ve snaze posílit ekologickou dopravu město počítá také s výstavbou plnící stanice CNG, jejíž součástí bude i rychlodobíjecí stanice pro elektromobily. Stanici vybuduje městská společnost Teplo Hlučín ve svém areálu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…