Hlučín: Osobnosti a reprezentanti města za rok 2018 jsou známy

03.06.2019 21:02

Celkem 40 návrhů na vyhodnocení výrazných osobností a reprezentantů města Hlučína za rok 2018 přišlo letos na adresu městského úřadu. Návrhy na některé reprezentanty se přitom opakovaly.

Hlučín: Osobnosti a reprezentanti města za rok 2018 jsou známy
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Komise pro tělovýchovu, sport a volný čas mládeže vyhodnotila 16 doručených návrhů z oblasti sportu a 13 návrhů na osobnost města. V kategorii jednotlivců v oblasti sportu se umístil na 1. místě Günter Öhmt z Tenisového klubu Hlučín, 2. místo získala karatistka Nikola Chybíková, na třetím místě se umístil maratonec a lékař Jiří Bizoň. V kategorii kolektivu v oblasti sportu získal 1. místo Florbal Hlučín, muži A; 2. místo FC Darkovičky, mladší žáci; 3. místo házenkářky z hlučínského gymnázia.

V kategorii jednotlivců v oblasti kultury Komise pro kulturu, školství a vzdělávání navrhla ocenit reprezentanty za kulturní oblast bez určení pořadí. Celkem projednala a vyhodnotila 11 doručených návrhů z oblasti kultury a 13 návrhů na osobnost města.

Oceněnými jsou houslistka Irena Dřevjaná, kostymérka Eva Kotková, oblíbený průvodce Arnold Dudek a bobrovnický hasič Emil Pospiech. V kategorii kolektivu v oblasti kultury ocenilo město Hlučín spolek AGRI NOSTRA Hlučín.

Výraznou osobností roku 2018 ve městě Hlučíně se stala Šarlota Kubálková, ocenění získala za celoživotní přínos kulturního života v oblasti hudby.

Komise pro tělovýchovu, sport a volný čas mládeže spolu s odborem rozvoje navrhla předat ještě mimořádné ocenění za výbornou propagaci města Hlučína dvacetiletému plavci Václavu Dostálovi. Václav je handicapovaný sportovec, který se účastní závodů v plavání s dobrými výsledky a jeho snem je dostat se na paralympiádu. Letos se zúčastnil náročných parasportovních světových her ve Švédsku na Malmö Open, kde se ve všech plaveckých stylech umístil do 10. místa.

Město Hlučín také ocenilo bezpříspěvkové dárce krve.

Na základě sdělení Českého červeného kříže o udělení plakety Dar krve dar života za dovršený počet 250 bezpříspěvkových odběrů krve získal nejvyšší ocenění Jiří Řezáč. Za dovršený počet 120 bezpříspěvkových odběrů krve Jana Martínková a Ivo Martínek. Za dovršený počet 80 bezpříspěvkových odběrů krve Blanka Andělová, Aleš Fichna, Jan Kružberský, Stanislav Suchánek, Marek Trojek, Petr Mikulka. Za 40 bezpříspěvkových odběrů krve získali ocenění Michal Koubek, Jiří Bednařík, Vítězslav Guřán, Irena Mrovcová, Martin Tűrke. Všem těmto oceněným patří úcta a obdiv, neboť se o svou nenahraditelnou životadárnou tekutinu dělí s potřebnými zcela nezištně a dobrovolně.

Za skvělou atmosféru děkujeme pěveckému sboru s kapelou Gymnázia Josefa Kainara pod vedením sbormistra Petra Hrabovského a za vynikající občerstvení, které bylo připraveno v rámci odborného výcviku studenty Odborného učiliště a Praktické školy z Hlučína.

Všem oceněným i nominovaným ještě jednou děkujeme a gratulujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…