Hlučín: Otvíráme nový útulek pro psy

27.11.2017 21:17

Při příležitosti otevření pořádá útulek den otevřených dveří. Útulek bude pro veřejnost přístupný od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin. Není ale možné ho navštívit s vlastními psy, pokud majitel předem nedoloží platná očkování.

Hlučín: Otvíráme nový útulek pro psy
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Město Hlučín zítra, tedy v úterý 28. listopadu, oficiálně otevírá nový útulek pro psy. Při té příležitosti zároveň pořádá den otevřených dveří. Útulek bude pro veřejnost přístupný od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin. Není ale možné ho navštívit s vlastními psy, pokud majitel předem nedoloží platná očkování.   

Nový útulek v areálu sběrného dvora TS Hlučín v Markvartovické ulici má osm kotců pro psy. Jeden z nich je karanténní se zvláštním vchodem, kam se musí umisťovat nově odchycení pejsci. Další box je zateplený, protože se občas dostane do útulku i menší pes chovaný v bytě, kterému by v zimních měsících bylo venku chladno. Dva kotce mají větší rozměry, aby v nich měli pohodlí i větší psi. V každém kotci je dřevěná bouda a dřevěný rošt na ležení. Součástí útulku je také technická místnost určená na skladování krmiva a dalších potřeb pro psy. Stavbu útulku zainvestovala a zčásti zrealizovala městská obchodní firma TS Hlučín z rozhodnutí rady města, která je zároveň valnou hromadou městských společností. Jeho vybudování přišlo na 1,8 milionu korun.

„Náš starý útulek už byl opravdu nevyhovující, v tom novém budou mít zatoulaní a odchycení pejsci větší pohodu. Ovšem největší pohodu by měli, kdyby byli u svých majitelů,“ řekl starosta Hlučína Pavel Paschek. 

Do budoucna město plánujeme i ve spolupráci s aktivními občany některé změny, které by mohly pomoci jak rychlejšímu návratu domů ztracených pejsků, tak nalezení nových majitelů pro pejsky, o něž už jejich původní páníčci nejeví zájem. 

„Případů nezodpovědného přístupu majitelů, kteří se bezohledně zbaví svého psa, když jim přestane vyhovovat, naštěstí v budoucnu ubude. Od roku 2020 totiž bude povinnost všechny psy čipovat. Potom už snad nebudou útulky praskat ve švech,“ dodal starosta. 

Den otevřených dveří pro veřejnost odstartuje v 10 hodin a s hodinovou přestávkou mezi 12 a 13 hodinou bude útulek otevřen k prohlídce až do 16 hodin. V dopoledních i odpoledních hodinách  budou na programu ukázky výcviku policejních psů, výcviku poslušnosti i obrany, práce canisterapeutických týmů a také závodních dvojic agility. V prostorách útulku se bude prezentovat též část výstavní kolekce obrazů ateliéru Viridian věnované právě tématu psích útulků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…