Hlučín: Rekonstrukce věže kostela sv. Markéty zahájena

01.07.2019 20:10

Dnes začaly stavební práce na věži kostela sv. Markéty v Hlučíně. Pohyb v těsném okolí kostela bude omezen, přední brána bude z bezpečnostních důvodů uzavřena.

Hlučín: Rekonstrukce věže kostela sv. Markéty zahájena
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Pouze při probíhajícím pohřbu bude otevřena a stavební práce budou na daný čas omezeny. Doporučujeme občanům zvýšenou opatrnost na celé ploše hřbitova a zároveň žádáme o trpělivost a omlouváme se za zvýšenou hlučnost a prašnost.

Kostel sv. Markéty je nemovitá kulturní památka, která je evidována v Ústředním seznamu kulturních památek ČR pod rejstříkovým číslem 30145 / 8-1373. Jedná se o jednolodní zděný objekt s kruchtou a věží, která je zapuštěna do vstupního průčelí a oblým závěrem. Jedná se o typickou architekturu pozdně barokních forem z roku 1820. Krov a střešní krytina lodi kostela je ve velmi dobrém stavu, protože v roce 2007 proběhla jejich celková oprava. Oproti tomu střecha věže je ve špatném stavu, břidlicová krytina je zvětralá, hřebíky držící krytinu jsou uhnité, bednění je značně poškozeno dřevokaznými houbami a dochází k zatékání do dřevěných konstrukcí krovu a odpadávání jednotlivých břidličných kamenů. Navrhované práce zabrání dalšímu poškozování dřevěných konstrukcí a ohrožování bezpečnosti lidí pohybujících se kolem kostela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…