Hlučín: V letošním battle bude hrát nejrychlejší kapela světa

10.07.2017 10:02

Po úspěchu souboje dvou kapel v balkánských rytmech, který měl loni na festivalu Štěrkovna Open Music svou premiéru, bude letošní Balkan Battle Live ještě dramatičtější. „Letos budou kapely usilovat o přízeň posluchačů ještě svižněji než loni. Po svém úvodním představení, na které bude mít každá kapela patnáct minut, budou půl hodiny bojovat písničku po písničce, závěr si dají společně,“ prozradil producent projektu Michael Tardík.

Hlučín: V letošním battle bude hrát nejrychlejší kapela světa
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Loni souboj rumunské dechovky Fanfara Transilvania a party pražských punkových klaunů Circus Problem vyhrála u diváků česká kapela. Ta bude obhajovat své vítězství po své transformaci pod novým názvem Circus Brothers proti uskupení Fanfare Ciocarlia, což je jedna z nejlepších kapel svého druhu na světě.

„Energie a vynalézavost zajistila kapele fanoušky od Melbourne po Memphis, od Tokia po Toulouse. Každý koncert skupina bere nejen jako výzvu, jak roztančit a pobavit publikum, ale také jako cestu, jak zachovat skutečnou identitu a feeling cikánské muziky, který členům Fanfare Ciocarlia předali jejich otcové a dědové,“ nešetřil chválou Michael Tardík.

O muzikantech Fanfare Ciocarlia se traduje, pocházejí ze skryté vesnice Zece Prajini, která se nachází v severovýchodním Rumunsku. Po dobu komunismu se v ní udržela tradice svatebních, pohřebních a armádních kapel, zatímco ve zbytku Rumunska tento starý osmanský obyčej vymizel. Podle legendy se vesnice skrývá v mlžném údolí, kde žije na osmdesát rodin cikánských farmářů tradičním venkovským způsobem. Fanfare Ciocarlia postupně dobývá Evropu a svět od roku 1997. Londýnské Timesy o ní napsaly: „A heavy, heavy monster sound.“ Nejrychlejší kapela světa v Hlučíně předvede svou šílenou svižnost, skvělou techniku, perfektně frázované rytmy a sladkokyselé dechy.

Čeští obhájci titulu, kapela Circus Brothers, vznikla oddělením většiny členů původní kapely Circus Problem. Navazuje na to nejlepší z dobře známé tvorby, kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house.

Balkan Battle Live bude hlavním tahákem pátečního programu.

Vstupenky na festival lze zakoupit online z pohodlí domova v síti Ticketstream, v hlučínské Hospodě 56, v opavské prodejně Sluna a také v Informačním centru Hlučín v budově zámku. Cena dvoudenní festivalové permanentky je v předprodeji aktuálně za 590 korun, na místě bude stát dvoudenní vstup 650 korun, páteční vstupenka přijde na 400 a sobotní na 450 korun.

Generálním partnerem festivalu je městko Hlučín, dalšími partnery festivalu jsou stavební společnost Štraub, Moravskoslezský kraj, ČEZ a město Opava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …