Hlučín: Zastupitelé zvolí nové osadní výbory

08.11.2018 21:18

Osadní výbory pro Rovniny, sídliště OKD, Bobrovníky a Darkovičky budou volit zastupitelé Hlučína na svém dalším zasedání. Konat se bude ve čtvrtek 15. listopadu od 16 hodin v Kulturním domě Hlučín.

Hlučín: Zastupitelé zvolí nové osadní výbory
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Osadní výbory se budou volit pro celé čtyřleté funkční období. Jedná se o poradní orgány, jejichž úkolem je hájit zájmy dané městské části, upozorňovat radu a zastupitelstvo města na její potřeby. Osadní výbory také pořádají nebo se podílejí na organizaci společenských, kulturních a sportovních akcí v dané lokalitě.

"Osadní výbory jsou velmi důležitou součástí samosprávy města. Rada při svém rozhodování o investicích hodně přihlíží k jejich názoru. Navíc každý osadní výbor rozhoduje o užití milionu korun ročně z rozpočtu města, určuje, na co konkrétně se tyto peníze použijí. Proto je volba členů a předsedů osadních výborů velmi důležitá," uvedl starosta Hlučína Pavel Paschek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…