Hlučíňané chtějí obchvat města

31.05.2017 12:28

Hlasování o deseti hlavních příležitostech či problémech města skočilo už k poslednímu dubnu, nyní organizátoři anketu vyhodnocují, aby její výsledky mohli představit zastupitelům. Anketa navázala na veřejné fórum, které se konalo v březnu a přineslo deset hlavních témat, jimž by se vedení města mělo prioritně věnovat. Zajímavé poznatky ovšem uvádí také sociologický průzkum mezi občany Hlučína, který poněkud zamíchal původním pořadím problémů, jak je stanovili občané na veřejném fóru.

Hlučíňané chtějí obchvat města
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

 Speciální sociologický průzkum dělala agentura MinBridge na vzorku 500 obyvatel Hlučína nad 15 let věku v termínu od 26. března do 2. dubna. Důvodem pro uspořádání průzkumu bylo, že dosavadní způsoby získávání postojů občanů mají malou vypovídající schopnost. Jak upozorňuje agentura MinBridge, jednání zastupitelstev, veřejných projednávání a anket se vesměs účastní malý vzorek občanů, kteří většinou zastupují krajní názory. Diskuze s nimi pak nebývá věcná a jejich názory jsou málokdy v souladu se stanovisky podstatné části veřejnosti.

V sociologickém průzkumu dostala témata vzešlá z veřejného fóra poměrně rovnocennou podporu.  Největší procento dotázaných žádalo pokračování příprav stavby obchvatu Hlučína a také zpracování studie dalšího využití Hlučínského jezera po jeho sanaci. Velkou podporu má také stavba víceúčelové sportovní haly, kterou dle očekávání chtějí zejména mladší lidé a více ji žádají muži. Jednadvacet procent hlasů bylo pro pokračování regenerace sídliště OKD. Mnoho dotázaných ale také upozorňovalo na další témata, jimž by se mělo město věnovat, přičemž v anketě se neobjevila. Zmiňovali například parkování ve městě, požadavek na navýšení parkovacích míst na sídlišti OKD, zvýšení počtu dětských hřiště, vybudování cyklo a in-line stezek, přidání dalších bankomatů.

Výsledky sociologického průzkumu budou dalším příspěvkem do diskuze o budoucnosti města.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…