Hodonín: Adventní běh pro zdraví letos zasypal sníh

05.12.2023 10:23 | Tisková zpráva

Pravá zimní atmosféra provázela již třetí ročník Adventního běhu pro zdraví. Na start na Masarykově náměstí se v sobotu 2. prosince dopoledne postavilo 138 běžců a běžkyň, které neodradilo ani vytrvalé sněžení.

Hodonín: Adventní běh pro zdraví letos zasypal sníh
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Trať dlouhá 6,4 km vedla kolem Staré Moravy, přes Očovské louky a sídliště Jihovýchod. Organizátorem byla TEZA Hodonín ve spolupráci s Běžeckým klubem Hodonín.

Závod, který si v kalendáři předvánočních akcí získává své stálé místo, se těší čím dál větší oblibě. Na startovním poli nechyběli pravidelní účastníci běžeckých závodů, ani celá řada hobby běžců. „Dnes je to opravdu počasí se vším všudy. Je tady o sedm závodníků více než vloni, a věřím, že kdyby bylo lepší počasí, přijde jich mnohem víc. Je to rovinatý závod, nenáročná, rychlá trať, která je ideální pro předvánoční proběhnutí. Ohlasy máme kladné a běžci jsou spokojeni, což nás těší,“ řekl ředitel organizace TEZA Hodonín Otakar Čajka.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57733 lidí

Závodníky přišli povzbudit také představitelé města. Zatímco starosta Libor Střecha závod odstartoval a s místostarostou Vojtěchem Salajkou později předávali ceny, místostarosta Ondřej Fialík závod absolvoval s celou rodinou.

Závodilo se celkem v deseti kategoriích dle pohlaví a věku. Nejstarším účastníkem byl letos šestaosmdesátiletý Květoslav Hána, nejmladší závodnicí pak devítiletá Dorota Fialíková. V absolutním pořadí zvítězil Erik Flajžík z AK Junior Holíč (22:00) před druhým Pavlem Žajdlíkem z Ostrožské Lhoty (22:21). Třetí místo obsadil obhájce loňského vítězství Lukáš Soural z AK Drnovice (22:22). Nejlepší ženou byla Jarmila Hastíková z Veselí nad Moravou (25:55), jako druhá doběhla Adéla Šrůtková z Dubňan (26:55) před Martinou Kratochvílovou z Malacek (27:14).

Body z toho závodu se účastníkům počítají do celkového pořadí Moravsko Slovenského běžeckého poháru. Kompletní výsledky najdete na stránce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…