Hodonín: Blíží se rekonstrukce Měšťanské ulice

08.05.2021 11:44

Příprava rekonstrukce Měšťanské ulice postoupila do další fáze. Společnost SWIETELSKY stavební s.r.o., která vzešla jako vítěz výběrového řízení, bude v nejbližší době přebírat prostor budoucí stavby.

Hodonín: Blíží se rekonstrukce Měšťanské ulice
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Od 24. 5. zde bude umístěno přechodné dopravní značení s vyznačenou uzávěrou a objízdnými trasami. Pro dopravu bude ulice uzavřena do 30. 11. 2021. Objízdná trasa pro MHD povede pro oba směry jízdy přes ulici Štefánikova, Národní třída a Masarykovo náměstí.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Vítězem této veřejné zakázky schválené radou města se stala společnost SWIETELSKY stavební s.r.o. Výběrové řízení probíhalo prostřednictvím e-aukce. Díky tomuto systému se městu podařilo ušetřit téměř 9 milionů korun, které jsou rozdílem oproti vstupní nabídkové ceně. Předpokládaná cena rekonstrukce činí 23 645 000 korun.

Modernizace se týká celého uličního prostoru v délce přibližně 380 m od křižovatky ulic Dobrovolského, Dolní Valy, Horní Valy až po kruhový objezd – křižovatku ulic Měšťanská, Štefánikova, Kollárova a Herbenova. Rekonstrukce zahrnuje obnovu povrchů vozovky, chodníků, vjezdů i výstavbu nových parkovacích stání. Důležitou součástí stavebních úprav je výstavba nové dešťové kanalizace se systémem retenčních stok s regulovaným odtokem do stávající kanalizace.  Prostor doplní také nové veřejné osvětlení a mobiliář.

Projekt počítá i s obnovou veřejné zeleně. Po dokončení stavebních prací oživí ulici nově vysazené třešně pilovité Royal Burgundy a zelené plochy doplní trvalkové záhony a druhově bohatší kvetoucí trávníky. Cílem je vizuálně navázat na dřívější rekonstrukci Dobrovolského ulice a prostor celkově zatraktivnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…