Hodonín: Další z městských budov disponuje bezbariérovým přístupem

04.02.2023 21:17 | Tisková zpráva

Rampa z pozinkovaného plechu i novotou zářící výtah nyní čekají nájemce a návštěvníky čtyřpodlažní budovy v Kasárenské ulici č. 4 v areálu bývalých Malých kasáren.

Hodonín: Další z městských budov disponuje bezbariérovým přístupem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Poslední lednový den zde byly bezbariérové úpravy oficiálně předány do užívání. Velká budova s dobrou dostupností k vlakovému nádraží je tak další z městských nemovitostí s bezbariérovým přístupem. Nájemci, kterých jsou na dané adrese na čtyři desítky, ale především handicapovaní a lidé s omezenou schopností pohybu, nyní snáze překonají nejen čtyři patra, ale také schodiště při vstupu do budovy.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30582 lidí

„Původním záměrem bylo, aby výtah sloužil seniorům. Zvažovalo se, že by se přemístili z duhovky sem na svá spolková setkávání. Nakonec jsme jim však našli a upravili vhodnější prostory na Horních Valech, kde nyní už působí a jsou tam velice spokojeni. Tuto akci jsme ale přesto dotáhli do konce. Je tady spousta nájemníků, proto věříme, že i jim to ulehčí fungování v této budově,“ řekl starosta Libor Střecha.

Úpravy v ceně 3,1 milionu korun zahrnovaly vybudování nového výtahu, bezbariérové plošiny z pozinkovaných pororoštů i manipulační plochy přilehlé k nákladové rampě.

„Rekonstrukce probíhala podle plánu a trvala necelý rok. Malou komplikací v jejím průběhu byla například nečekaná kanalizační šachta, kterou jsme museli zrušit, nebo beton v místech základů budoucího výtahu, kde měla být zemina. I přesto jsme stavbu zvládli v termínu,“ objasnila zastupující vedoucí odboru investic a údržby Lenka Pravdová.

Jak dále doplnila, zajímavou novinkou je například výtah bez nutnosti budování samostatné strojovny. Projektovou dokumentaci i realizaci stavby zajišťovala společnost Městská bytová správa, spol. s. r.o. Budovu z osmdesátých let město získalo bezúplatně do vlastnictví od Ministerstva obrany v roce 2003. Předtím byla součástí vojenského areálu k využití vojáky z místní posádky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…